HDZ Rovinja: Suspendirani Kniha i Frnjolić

Josip Kniha, suspendirani član rovinjskog HDZ-a (N. O. R.)
Josip Kniha, suspendirani član rovinjskog HDZ-a (N. O. R.)

Na sjednici Gradskog odbora HDZ-a Rovinj, održanoj iza zatvorenih vrata, suspendirana su dvojica utemeljivača - Josip Kniha i Drago Frnjolić. Tvrde da je suspenzija rezultat sukoba dviju različitih koncepcija unutar stranke. Zbog odluke o suspenziji, koja ih nije iznenadila, obratit će se stranačkom Sudu časti i zatražiti razgovor s predsjednikom stranke. Kniha je inače već napuštao stranku da bi se 2007. opet vratio u HDZ, a danas je član Gradskog odbora.

- Sukob unutar Gradskog odbora kulminirao je prekjučerašnjim sazivanjem sjednice na kojemu je glavna točka dnevnog reda bila priprema izbora. S obzirom na to da je ranije dogovoreno i izglasano, i to sa samo jednim glasom protiv, da će nositelj liste biti Sergio Rabar, s takvim smo uvjerenjem i prijedlogom došli na sjednicu. Međutim, aktualni je predsjednik odbora Graciano Švić zatražio da svi koji nisu članovi odbora napuste sjednicu, kaže Josip Kniha. Dodao je da je takav zahtjev izazvao protivljenje članstva. Kaže da je sjednicu odmah napustio general Rabar, nakon čega je uslijedio oštar obračun, na rubu fizičkog incidenta.

O tome da već duže vrijeme nešto ne valja unutar stranke na lokalnoj razini, govorio je Drago Franjolić, kazavši i da su od lipnja 2012. na adresu središnjice upućene četiri predstavke na račun (ne)rada rovinjskog HDZ-a. (N. ORLOVIĆ RADIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter