HDZ protiv Plomina C, za samostalni Vodovod Labin

Dean Griparić, Nenad Boršić i Serđo Kokot
Dean Griparić, Nenad Boršić i Serđo Kokot

Odbacivanje referenduma na kojemu bi građani Istarske županije izrazili svoj stav o TE Plominu C i integriranje Vodovoda Labina u jedinstveni istarski vodovod konkretni su primjeri s Labinštine kako državna vlast zanemaruje mišljenje građana i provodi centralizaciju, poručio je na današnjoj konferenciji za novinare HDZ Labina i Sv. Nedjelja.

Presicu su održali predsjednik i tajnik gradskog odbora Nenad Boršić i Serđo Kokot i predsjednik općinskog odbora Dean Griparić.

- Sve odlučuje jedna partija iz jednog centra dok su im usta puna decentralizacije. Decentralizacija prije svega znači usmjerenost na kvalitetu življenja svih dijelova zemlje, kroz integraciju lokalnih samouprava, usmjerenost na zdravlje i dobrobit ljudi koji tu žive, napominje Boršić.

Griparić je podsjetio da je državna vlast odbacila zahtjev Županijske skupštine za referendum o TE Plominu C.

- Odbacivanjem bilo kojeg oblika referenduma ili izjašnjavanja o životno važnim pitanjima pokazali su koliko drže do mišljenja lokalnog stanovništva. Nadamo se da će birači to prepoznati, kazao je on.

- Iako je poznato da je većina stanovnika županije protiv Plomina C na ugljen, državni dužnosnici redovito govore da će investicija ići bez obzira na mišljenje većine. To je vrhunac nepoštivanja volje stanovnika Istre, istaknu je Kokot.

O objedinjavanju istarskih vodovoda Boršić kaže da istarski HDZ općenito smatra da Vodovod Labin ne treba integrirati jer može samostalno funkcionirati, pogotovo ne zato jer se ne zna s kojim se ciljem i za čije interese objedinjavanje provodi. HDZ je i protiv uvođenje regija, odnosno smanjivanja ovlasti županija, ali ako do toga dođe, onda Istra, kao dobro organizirana i vođena županija, mora postati regija. (Napisao i snimio R. SELAN)


Podijeli: Facebook Twiter