HDZ: Potrebna je strategija migracijske politike

(M. MIJOŠEK)
(M. MIJOŠEK)

"Broj migranata koji su ušli u Hrvatsku daleko je veći od onoga što je Vlada očekivala. Iz toga je jasno da je izostala ozbiljna priprema", kazao je na konferenciji za novinare u petak dopredsjednik istarskog HDZ-a Mario Bratulić. Naglasio je da je njegova stranka upozoravala da je potreban plan za izbjegličku krizu. Smatra da je sad potrebno sačuvati stabilnost i sigurnost države.

Komentirao je i odluku IDS-a o samostalnom izlasku na parlamentarne izbore, rekavši da je i toj stranci jasno da će SDP izgubiti vlast. "Bila bi to propast Hrvatske kad bi oni ostali na vlasti", rekao je. Za IDS je kazao da se želi predstaviti kao nova politička snaga. "Oni su članovi ove Vlade i time su pokazali što su dosad učinili." Smatra da se Kukuriku koalicija raspala, a da je početak njihovog kraja bio već na lokalnim izborima, kada IDS i SDP nisu surađivali. Osvrnuo se i na tekst objavljen u Glasu Istre o neisplati potpore istarskim ribarima. Rekao je da je na tom primjeru vidljivo nefunkcioniranje Ministarstva poljoprivrede.

Tatjana Tomaić iz HDZ-ovog odbora za medije rekla je da je potrebno izraditi strategiju migracijske politike, odrediti hoće li ona biti liberalna ili restriktivna. (B. ŽIŽOVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter