HDZ Poreča: Žene čine 60 posto naše liste

Kandidat za gradonačelnika Nikola Nino Smolčić i nositelj liste Filip Stopić (J. PREKALJ)
Kandidat za gradonačelnika Nikola Nino Smolčić i nositelj liste Filip Stopić (J. PREKALJ)

Promjene vlasti u gradu i gradskim strukturama, bolji, kvalitetniji i sadržajniji život svih građana, gospodarski uzlet, održivi razvoj svih resursa te Poreč kao grad mladosti, pun duše i lijepog življenja, karakteristike su programa s kojim će na predstojeće izbore za Gradsko vijeće izaći lista HDZ-a, najavili su na konferenciji za novinare nositelj Filip Stopić i kandidat za gradonačelnika Nikola Nino Smolčić. Listu su, rekao je Stopić, sastavili od mladih ljudi, u prosjeku od 30 godina, među kojim ima obrtnika, poduzetnika i visokoobrazovanih iz svih mjesnih odbora, a zanimljivost je da je na listi podzastupljen muški spol. Naime, jedanaest od 17 kandidata na listi, ili 60 posto, čine žene.

Među prioritetima svog programa ističu smanjenje komunalnog doprinosa svim obrtnicima i smanjenje istog nameta pri legalizaciji neizgrađenih građevina. Dodali su da će se zalagati za uvođenje reda pri iznajmljivanju soba stranim građanima koji ne plaćaju svoje obveze, pri čemu grad trpi veliku štetu. Nastojat će osigurati poticaje roditeljima za djecu, od rođenja do šeste godine života, kojima će darivati 1.200 kuna godišnje u predbožićno vrijeme, te povećanje porodiljnih naknada na pet tisuća kuna za prvo, sedam tisuća kuna za drugo dijete i deset tisuća za treće i svako sljedeće dijete, jer je, kako su istaknuli, obitelj jedinstveni potencijal društva. Nastojat će raditi na produljenju turističke sezone kroz izgradnju kongresnog centra, izgradnju tematskih, zabavnih i akvaparkova i drugih sadržaja.

- Ono za što ću se zalagati za mog mandata je borba protiv korupcije i nepotizma, za vrtić, jer svako dijete ima pravo na njega, za besplatne udžbenike školarcima, smanjenje nameta obrtnicima i poduzetnicima i za bolju budućnost mladima, rekao je Smolčić, kandidat za gradonačelnika, ujedno i najmlađi od kandidata, obrtnik po struci, oženjen i otac jednog djeteta. (V. HABEREITER)


Podijeli: Facebook Twiter