HDZ-ovo neslaganje s haškom presudom je licemjerno i neiskreno


Saborski zastupnik Živog zid Ivan Pernar ustvrdio je u srijedu u Saboru da je neslaganje HDZ-a s haškom presudom bosanskohercegovačkoj šestorici "licemjerno i neiskreno", ističući da tom presudom nije presuđeno Hrvatskoj i hrvatskom narodu, već politici "koju je provodila jedna stranka".

"HDZ ne priznaje presude, ali u isto vrijeme ne dovodi u pitanje rad Haškog suda", kazao je Pernar te naglasio kako HDZ-ovo neslaganje s presudom smatra licemjernim i neiskrenim. "Ova presuda nije presuda Hrvatskoj i hrvatskom narodu, već jednoj politici koju je provodila jedna stranka", rekao je nakon stanke koju je zatražio u ime kluba.

Dodao je kako su haškom presudom nakon godina šutnje na površinu isplivale duboke rane i "ono što se radilo u Herceg-Bosni, o čemu se na Hrvatskoj televiziji nije govorilo". "Haški sud je potvrdio zločine u Herceg-Bosni", poručio je Pernar i dodao kako je sud utvrdio da zločini u BiH nisu bili sporadični, već sustavni, pri čemu je odgovornima proglasio prvog hrvatskog predsjednika Franju Tuđmana i ratnog ministra obrane Gojka Šuška.

Stanci se pridružio i Miro Bulj, koji je u ime Most-a istaknuo kako je jučerašnji čin samoubojstva generala Slobodana Praljka "krik da se govori istina" o Domovinskom ratu. "General Praljak je ovaj čin napravio kao vrisak da bi govorili činjenice o Domovinskom ratu, a ne da šutimo", kazao je Bulj.

Nezavisni Željko Glasnović poručio je kako, da nije bilo hrvatskih generala iz BiH, zastupnici ne bi sjedili danas u Hrvatskom saboru.

"Praljak si je oduzeo život radi povijesne istine", kazao je Glasnović i dodao kako Hrvatska sada treba tražiti ekstradiciju te objaviti tko je sve lažno svjedočio protiv Hrvatske, dok je na nečije dobacivanje iz saborskih klupe uzvratio porukom: "Nemoj tamo brbrljat, dođi poslije van, vidjet ćemo se". (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter