HDZ-ovi vijecnici istupili iz stranke

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Davor Renic, dosadašnji glasnogovornik novigradskog HDZ-a i predsjednik kluba vijecnika u Gradskom vijecu te vijecnica Jasminka Bojanac danas su istupili iz te stranke i obznanili da ce svoje mandate odraditi do kraja kao nezavisni vijecnici.

Ucinili su to samo nekoliko dana nakon što je u medijima objavljeno priopcenje da su svi clanovi Gradskog odbora podnijeli neopozive ostavke te je novigradski HDZ stavljen u mirovanje.

- Kad je sve to došlo do javnosti, županijski predsjednik Marino Roce se poceo koristiti staljinistickim metodama i vršiti pritisak na bivše clanove GO-a ne bi li doznao kako je informacija stigla u novine, promijenio njihov stav i naveo ih da potvrde da sam ih izmanipulirao ja ili neko drugi. No cinjenica je da se radi o javnom dokumentu sa sjednice gradske organizacije koji je izglasalo svih prisutnih sedam clanova i predsjednik. Nije bitno kako je to stiglo u novine, vec razlozi koji su nas naveli na takvu odluku, istaknuo je Renic, pokazujuci odluku sa sedam potpisa clanova.

Ponovio je da su ostavke dali uz obrazloženje "da je veci dio državnog stranackog vodstva HDZ-a zlouporabilo svoj položaj i svojim kriminalnim radnjama opljackalo Lijepu našu, a stranka postala omražena medu hrvatskim pukom" te zbog ponašanja Marina Rocea "koji je privatizirao stranku na nacin da je svojim neradom uništio HDZ u Istri, ignorirao i macehinski se odnosio prema opcinskim i gradskim vodstvima HDZ-a u kojima se radilo i postizalo iznad prosjecne rezultate".

Bojanac je dodala da o odnosu županijske središnjice dovoljno govori cinjenica da usprkos izuzetno uspješnim izbornim rezultatima nitko iz Novigrada nije ukljucen u županijski odbor. Odlucila je istupiti iz stranke zbog neaktivnosti stranke, odnosno sadašnjeg predsjednika Antona Beakovica, izabranog kao njenog protukandidata nakon ostavke Janicica, koji još nije formirao novo predsjedništvo. To je najavila krajem lipnja, a kako se ništa nije promijenilo, sad je i provela u djelo. (Kristina FLEGAR)

VIŠE U TISKANOM IZDANJU OD CETVRTKA

 


Podijeli: Facebook Twiter