HDZ-ovci: Pulom se upravlja daljinskim iz Sv. Jurja

Ivica Butorac i Zrinko Kajfeš (M. ANGELINI/arhiva)
Ivica Butorac i Zrinko Kajfeš (M. ANGELINI/arhiva)

Predsjednik i tajnik Gradskog odbora HDZ-a Pule Zrinko Kajfeš i Ivica Butorac na današnjoj su konferenciji za novinare kritizirali aktualnu gradsku vlast kazavši da u ovih osam godina nisu ništa učinili, već samo trošili novac na skupe idejne projekte.

- Prometni kažin na ulicama Pule slika je i prilika gradske uprave. Doduše, kažin nije samo u prometu. Možda je tek predizborna simbolika to što je najprometniji ulaz i izlaz u Pulu upravo preko groblja. Očito su svjesni svog nerada tijekom četiri odnosno osam godina pa pokušavaju to sakriti iza šest mjeseci bjesomučne predizborne kampanje. Činjenica da rotor nije bio gotov prije osam godina, kad su za to bila osigurana sredstva u Hrvatskim cestama, pokazuje nesnalaženje i neznanje gradske uprave ili pak namjerno opstruiranje projekta, jer je tada HDZ-ova Vlada osigurala sredstva za rotor.

U drugim gradovima sigurno se ne bi moglo dogoditi da se tri godine donosi urbanistički plan i da zbog toga investicija propadne, kao što se redovito događa u Puli, rekao je Kajfeš.

- Dva su osnovna problema koja sadašnja uprava ne može riješiti. Prvi je taj što oni nemaju strategiju, plan i program. Sve što rade, rade stihijski, pa ponekad kao ćorava kokoš ubodu nešto dobro, ali najčešće ubodu u prazno. To se najbolje vidi kroz činjenicu da nemaju prioritete, jer kad se razgovara s gradonačelnikom, svaka tema koja se spomene je apsolutni prioritet. Drugi problem je možda i bitniji, a to je da se Pulom upravlja daljinskim upravljačem iz Sv. Jurja. Župan Ivan Jakovčić nikad nije razumio i shvaćao Pulu. Mi smo bili dobri samo kao lokacija za skupljanje otpada, zaključio je Kajfeš.

Ivica Butorac je naglasio da su najave oko premještaja ACI-jeve "Torte" nastavak politike bajkovitih virtualnih studija koja se već duže vrijeme smišljeno vode u gradu.

- Prvo smo imali najavu izgradnje rive, pa je proveden natječaj za idejni projekt, da bi se zatim naveliko govorilo o zatvaranju rive za promet, od čega se odustalo. Sada Gradu ni idejni projekt rive nije dobar, iako su ga do nedavno hvalili, već se sad priča o molovima za megajahte. To nije ništa drugo doli bacanje prašine u oči građanima, rekao je Butorac.

Predsjednik Županijskog odbora HDZ-a Marino Roce je pak dodao da je odustajanje od izgradnje rotora u Šijani na dvije razine - smiješno. (C. B. GALIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter