HDZ-ovac prebio aktivisticu Građanske akcije!

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Zagrebačka policija privela je jednog muškarca osumnjičenog da je jučer navečer na ulici prebio 33-godišnju aktivisticu Građanske akcije koja je kamerom snimala dolazak na skup HDZ-ovaca u Hotel Sheraton i paralelni prosvjed ispred hotela u Draškovićevoj ulici.

Kako doznajemo, riječ je o Nenadu Viduki (47), HDZ-ovom vijećniku u zagrebačkom Mjesnom odboru Jarun, kojeg je užasno zasmetalo prisustvo kamere ispred hotela u kojem se održavao skup posvećen pokojnom Franji Tuđmanu.

Djevojka je završila u Traumatološkoj bolnici u Zagrebu, srećom s lakšim ozljedama. Iz Građanske akcije upozoravaju da ima brojne hematome po tijelu, nagnječenja i lakši potres mozga.

Po riječima očevidaca napadač je psovao i vrijeđao nesretnu ženu. "Kur.. me snima" - prostački se bunio nepoznati muškarac i krenuo u napad. Po navodima iz Građanske akcije, policajac u civilu istrčao je iz Sheratona i spriječio kolege u uniformi da u policijsku maricu strpaju prosvjednike umjesto napadača.

- Nismo vidjeli da su legitimirali ijednog HDZ-ovca, unatoč prijetnjama jednog od njih da "unutra ima puno branitelja koji će rado izići i pokazati nam svima", navode iz Građanske akcije. (V. VESIĆ/NL)


Podijeli: Facebook Twiter