HDZ-ova radna skupina ce donijeti tumacenje Statuta

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Predsjednica HDZ-a Jadranka Kosor kazala je u utorak navecer da su se na sjednici Nacionalnog vijeca stranke dogovorili o formiranju radne skupine koja ce donijeti tumacenja Statuta i svih dokumenata vezanih uz Visoki casni sud ali i Statut HDZ-a.

"Radna skupina ce do kraja tjedna pozvati Visoki casni sud da, bez govora o bilo kojem imenu i prezimenu, donese tumacenja Statuta i svih dokumenata vezanih uz rad Visokog casnog suda, ali i Statuta HDZ-a. To ce kao naputak biti poslano u sva tijela stranke na terenu", rekla je Kosor nakon cetverosatne sjednice Nacionalnog vijeca.

Na novinarski upit negirala je da je na sjednici bilo govora o Fimi mediji.

Zamjenik predsjednice HDZ-a i kandidat za predsjednika stranke Darko Milinovic nakon sastanka novinarima je izjavio da su donijeli zakljucke u interesu stranke te su za svaki tjedan dogovorili održavanje sjednica Predsjedništva stranke. Negirao je da je na sjednici bilo rijeci o Jerku Rošinu.

Predsjednica HDZ-a kazala je da su na sjednici analizirali dosadašnji tijek unutarstranackih izbora, da je predložila ponovno sazivanje sjednica županijskih odbora HDZ-a te da se na svim stranackim razinama razmotri tijek unutar stranackih izbora. "Konstatirali smo da je bilo nekih nepravilnosti, ali da se one uklanjaju. Zauzeli smo se i za dosljedno poštivanje Statuta HDZ-a", kazala Kosor. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter