HDZ-ov tajnik na celu Brijuni rivijere

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Vlada traži opoziv Biance Matkovic s mjesta predsjednice Nadzornog odbora Brijuni rivijere i predlaže Branka Bacica za njenog nasljednika. Taj je prijedlog Vlada odlucila u cetvrtak, na zatvorenoj sjednici, uputiti Skupštini tog društva.

Marin Brkaric, saborski zastupnik IDS-a i jedan od dvojice clanova Skupštine Brijuni rivijere, kaže nam da mu je to prva informacija te da je Vlada vjerojatno taj svoj prijedlog uputila predsjedniku Skupštine Jozi Saracu, koji bi trebao i sazvati sjednicu te samo potvrditi prijedlog Vlade.

Koncem 2008. Matkovic je imenovana u NO Brijuni rivijere, a na tu je poziciju došla umjesto Damira Polanceca, bivšeg potpredsjednika Vlade. Iako se još u ožujku - nakon što ju je premijerka Jadranka Kosor smijenila s mjesta ministrice te ju imenovala državnom tajnicom u Ministarstvu gospodarstva - nagadalo da ce Matkovic biti udaljena i iz projekta Brijuni rivijera, tek se sada to našlo na dnevnom redu Vlade. Vec ranije je Matkovic razriješena clanstva u Upravnom odboru Hrvatskog fonda za privatizaciju.

Dojam je da Biancu Matkovic i nije previše zanimao projekt Brijuni rivijera. Nikada, naime, ništa javno nije izrekla na tu temu, a na upite novinara Glasa Istre o realizaciji projekta nije nikada dala odgovore. Doduše, nitko se i nije trsio davati bilo kakve informacije o projektu koji vec dugo stagnira.

Vjerojatno ce tako ostati i nakon što Bacic, glavni tajnik HDZ-a i bivši državni tajnik, zasjedne na mjesto predsjednika NO-a. Kao što je poznato, promjene u nadzornim odborima, pa tako i u ovom, nemaju puno veze s kvalitetom obavljanja posla, vec se prije svega radi o politickim odlukama. Tako je Matkovic svojedobno uživala veliko povjerenje bivšeg premijera Ive Sanadera, dok je Bacic postao bitan igrac tek nakon dolaska Jadranke Kosor na celo Vlade.

Ne treba stoga ocekivati da ce se promjenom u vrhu NO-a Brijuni rivijere napokon doznati kada ce se raspisati drugi krug natjecaja za lokacije Pineta, Fažana, Muzil i Sv. Katarina. S druge strane, postavljanje Bacica, kao drugog covjeka HDZ-a, može znaciti i da Vlada želi projekt privesti svrsi.


Podijeli: Facebook Twiter