HDZ: Od Bajića očekujemo istragu protiv Sabe

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Glavni tajnik HDZ-a Milijan Brkić odbacio je optužbe vukovarskog gradonačelnika Željka Sabe (SDP) da mu je vodstvo HDZ montiralo slučaj s vijećnicom HDZ-a u tom gradu Marijom Budimir te očekuje da će državni odvjetnik Mladen Bajić pokrenuti istragu protiv Sabe.

"Nadam se da će Državno odvjetništvo RH pokrenuti državnoodvjetničku istragu i utvrditi da li se ovaj slučaj dogodio ili nije, a gospodinu Sabi bi preporučio da se više bavi sa svojim odvjetnicima kako će opravdati taj pokušaj političke korupcije, a ne da pokušava lopticu prebaciti u drugo dvorište", izjavio je Brkić danas u Sinju odgovarajući na novinarsko pitanje kako komentira optužbe vukovarskog gradonačelnika Željka Sabe da mu je vodstvo HZ montiralo slučaj s Marijom Budimir koja tvrdi da ima snimljen razgovor sa Sabom u kojem joj on nudi mito.

"Što se tiče neposrednih optužbi gospodina Sabe, mislim da je to žalostan i smješan pokušaj prebacivanja loptice u tuđe dvorište", ustvrdio je Brkić.

Po Brkićevim riječima, Državno odvjetništvo RH je organ progona koji po neposrednom saznanju o sumnji za počinjenje kaznenih dijela "mora pokrenuti državnoodvjetničku istragu". "Očekujem da će gospodin Bajić i u ovom slučaju pokrenuti istragu", dodao je.

Na upit je li kolegici iz HDZ-a Mariji Budimir savjetovao da ovaj "slučaj" prijavi policiji ili DORH-u, Brkić je odgovorio kako on konkretno nije znao za taj slučaj nego je o njemu saznao iz medija te da je bio "neugodno iznenađen".

"To je do sada neviđeni slučaj političke korupcije na političkoj sceni u Hrvatskoj", ocijenio je Brkić u Sinju gdje je nazočio Sinjskoj alci.

Željko Sabo je danas također nazočio Sinjskoj alci, ali je odbio odgovoriti na upite u vezi najnovije afere u Vukovaru. (Hina)

 


Podijeli: Facebook Twiter