HDZ Novigrad: Pokrenuti gospodarstvo i proizvodnju

Lista HDZ-a za Gradsko vijeće Novigrada (K. FLEGAR)
Lista HDZ-a za Gradsko vijeće Novigrada (K. FLEGAR)

- U radu Gradskog vijeća ćemo, kao i dosad, biti konstruktivni i podržati sve dobre prijedloge, bez obzira s koje strane dolazili. Otvoreni smo za suradnju i javno ćemo iznositi probleme građana, njihova mišljenja i prijedloge te zastupati interese svih stanovnika Novigrada. Inzistirat ćemo na racionalnom i ravnopravnom trošenju budžeta i transparentnom radu gradske uprave te da se ona odnosi prema svim građanima i udrugama jednako, budući da je primijećeno da su dosad preferirane određene osobe i grupacije, rekao je na predstavljanju liste HDZ-a njen nositelj Mato Gavrić.

Podsjetio je da su u prošlom sazivu imali troje vijećnika i bili najjača oporbena stranka te naglasio da su nakon poznatih previranja i prelaska dvoje njihovih vijećnika u nezavisne obnovili i ojačali stranku novim članovima. Usto su se i ponovno aktivirali neki od starih članova.

- Na listi imamo dosta novih i visokoobrazovanih osoba koje su se uključile u rad naše organizacije i koje žele svojim znanjem i iskustvom konstruktivno doprinijeti razvoju našeg grada. Kandidati su različitih profila i zanimanja - radnici, obrtnici, poduzetnici, prosvjetni djelatnici, ekonomisti, umirovljenici i hrvatski branitelji. Radi se o ozbiljnim osobama koje su se dokazale svojim područjima rada. Na listi su četiri žene, zastupljene s oko 30 posto, i pokriveni su svi dijelovi novigradskog područja, rekao je.

HDZ-ov kandidat za gradonačelnika Anton Beaković istaknuo je da je po njihovom programu osnovno "pokretanje gospodarstva i proizvodnje te davanje vjetra u leđa obrtnicima i malim poduzetnicima". "To je osnova za zapošljavanje, razvijanje svih drugih sfera društva i stvaranje osnova za kvalitetan život. Na taj će način naši sugrađani ostati u Novigradu i neće odlaziti za poslom u druga mjesta, pa čak i preko granice", rekao je Beaković. Napomenuo je da Grad s tim ciljem treba učiniti sve što je u njegovoj nadležnosti - gospodarstvenicima dati potpore, primjerice povoljnijim zakupninama za poslovne prostore i cijenama zemljišta za izgradnju, pojednostaviti i ubrzati administraciju, a tamo gdje nema ingerencije biti kvalitetna spona s nadležnim institucijama. (K. FLEGAR)


Podijeli: Facebook Twiter