HDZ: Nema prepreka za listu s HSP-om AS

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Hrvatska demokratska zajednica smatra da nema prepreka za formiranje zajedničke liste s HSP-om Ante Starčević za izbore za Europski parlament, rečeno je večeras u sjedištu HDZ-a, nakon današnjeg priopćenja predsjednika Europske pučke stranke (EPP) Jesepha Daula da se nije prestao protiviti stavljanju Ruže Tomašić na HDZ-ovu listu za europske izbore.

Međunarodni tajnik HDZ-a Miro Kovač kazao je da su predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko i predsjednik EPP-a Jeseph Daul razgovarali prošlog petka u Dublinu, konstruktivno i prijateljski, a potom je Karamarko razgovarao s Ružom Tomašić, i na temelju tih razgovora je zaključeno da nema prepreka za formiranje zajedničke liste za izbore za Europski parlament.

Mi ćemo prije zaključenja formalnog sporazuma o koaliciji nastaviti dijalog s kolegama prijateljima u EPP-u, a jasno i s partnerima, i naći ćemo rješenje koje će biti za sve nas zadovoljavajuće, pozitivino, a koje će omogućiti da HDZ s partnerima pobijedi ponovo na izborima za Europski parlament, kazao je Kovač.

Predsjednik Europske pučke stranke (EPP) Joseph Daul objavio je u srijedu da nije promijenio svoje protivljenje stavljanju Ruže Tomašić (HSP AS) na HDZ-ovu listu za europske izbore i da o tome još uvijek očekuje odgovor od predsjednika HDZ-a Tomislava Karamarka. Daul se u srijedu oglasio priopćenjem nakon razgovora koji imao s Karamarkom proteklog tjedna u Dublinu, na marginama kongresa EPP-a.

"Također izražavam punu potporu svim kandidatima EPP-a na HDZ-ovoj listi", zaključio je Daul "Nije bilo promjene u stajalištu EPP-a. Htio bih ovim potvrditi da sam u Dublinu samo ponovio ono što sam ranije rekao hrvatskom tisku", rekao je Daul, osvrćući se na svoj razgovor s Karamarkom. Daul je početkom veljače u intervjuu Večernjem listu rekao da Ruža Tomašić ne može biti na listi HDZ-a, odnosno da ne može biti birana u Europski parlament s liste Europskih pučana (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter