HDZ namjerno opstruirao Brijuni rivijeru

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Danas smo se našli da bismo razgovarali o programskim osnovama i organizaciji posla koji nas cekaju u kampanji u borbi za bolju, pravedniju Hrvatsku, Hrvatsku posla i rada pošto sve to Hrvatska u ovom trenutku nema. Vidjeli ste da mi ne idemo okolo i ne otvaramo radove na objektima za koja nisu osigurana sredstva.

Imamo realan pristup problemima i svjesni smo u kakvom se stanju nalazi Hrvatska i koliko nas posla ceka i takva ce biti i naša politika - politika realnih obecanja, mogucega, izjavio je Zoran Milanovic, predsjednik SDP-a nakon razgovora sa celnicima Kukuriku koalicije održanog u Rovinju, a na kojoj su sudjelovali, Ivan Jakovcic, predsjednik IDS-a, Radomir Cacic, predsjednik HNS-a te Silvano Hrelja, predsjednik Hrvatske stranke umirovljenika.

Milanovic je naglasio da je Hrvatska zemlja ogromnih potencijala, ali da ti potencijali u vecem dijelu Hrvatske nisu prepoznati.

- Nismo se bavili vlašcu, niti hocemo. Ona je sve rekla samo o sebi. Pred nama je ogroman posao i izazovi kojih možda i nismo svjesni, ali njih se ne bojimo, zakljucio je Milanovic.



Na pitanje koje su konkretne mjere koje ce poduzeti s obzirom na trenutnu ali i nadolazecu krizu Milanovic je odgovorio da je Hrvatska bila uspješna kada je bila otvorena prema svima, narocito prema novim idejama. Kazao je kako je Vlada pred nekoliko tjedana govorila o odredenim proracunskim projekcijama za naredne godine bazirane na stopama rasta koje nije uspjela ostvariti. Kazao je kako ce biti potrebno puno znanja ali i drskosti cega u ovoj Vladi trenutno nema.

- Da nema odredenih tocaka izvrsnosti u Hrvatskoj, da nema turizma kao jedne nažalost prekratke sezonske aktivnosti, Hrvatska bi bila u još vecem problemu. Ovako Hrvatska stagnira, a ljudi ocekuju i zaslužuju bolje i to kvalitetnom organizacijom, vlastitim angažmanom i izborom dobre vlasti, kazao je Milanovic.

Celnik SDP-a je naglasio takoder da ne govore o decentralizaciji jer obicno ona ima negativne konotacije, a mišljenja je da je centralizacija takoder jedan od razloga stagniranja Hrvatske.

-Decentralizacija, nije fragmentacija Hrvatske niti razbijanje Hrvatske na niz slabih tocaka, vec je to jacanje svakog djela Hrvatske što je namjerno gušeno od 1993. kada se Hrvatska morala centralizirati zbog rasta. Danas se sve cuva za kampanju gdje se najavljuju projekti po principu "uzmem ti kunu, vratim ti dvije lipe". Tako više ne može, zakljucio je Milanovic.

Govoreci o razvojnim projektima istaknuo je kako su za kastavsku koaliciju svi pametni projekti zapravo projekti od nacionalnog interesa, bili oni u Zagrebu, Istri ili Dubrovnik.



Osvrnuvši se na projekt Brijuni rivijera kazao je kako je država vec odavno mogla prepustiti Istarskoj županiji te naglasio je da ce tu sudjelovati strani investitori i da nije rijec o državnom novcu. "HDZ je namjerno osam godina opstruirao predaju te beskorisne imovine lokalnoj i regionalnoj vlasti. To se dogodilo pred same izbore, možda je i dobro da je to sada potpisano" - naglasio je Milanovic.

U prilog tomu on je kazao kako su s druge strane pulska i rijecka bolnica hrvatska sramota te kako je nepojmljivo da se u 20 godina nije našlo novca za preuredenje bolnice u Puli.

O pitanju izbora diplomata Milanovic je kratko odgovorio da je predsjednik Ivo Josipovic u pravu jer traži da se poštuje ustav i zakoni te da bi za izbor diplomata bez obzira na stranacku pripadnost jedini kriterij trebao biti profesionalnost.

Na sastanku Kukuriku koalicije bili su i Veljko Obersnel te Zlatko Komadina iz redova SDP-a, a iz redova IDS-a Boris Miletic i Damir Kajin te kao domacin Giovanni Sponza, gradonacelnik Rovinja.


Podijeli: Facebook Twiter