HDZ na izbore s demokršćanima

Sporazum su potpisali Srećko Butorac i Marino Roce (A. KANCELAR)
Sporazum su potpisali Srećko Butorac i Marino Roce (A. KANCELAR)

Hrvatska demokratska zajednica na predstojeće će izbore za Županijsku skupštinu izaći u koaliciji s Hrvatskom demokršćanskom strankom, potvrđeno je to danas u sjedištu HDZ-a u Puli, gdje su sporazum o suradnji potpisali predsjednik županijskog HDZ-a Marino Roce i Srećko Butorac, predsjednik HDS-a u Istri. Naglasili su da je ta suradnja logična zbog stranačkih svjetonazora i demokršćanskih načela te su pritom spomenuli socijalni nauk Crkve, brigu za svakog čovjeka i obitelj te pravo na rad i dostojanstven život.

Time su HDS-ovci dali podršku HDZ-ovom kandidatu za župana Marinu Roceu, a uskoro se očekuje potpisivanje sporazuma i na razini Pule te podrška HDZ-ovom kandidatu za pulskog gradonačelnika Zrinku Kajfežu, koji će svoju kandidaturu službeno predstaviti idući tjedan.

Roce je naglasio da obje stranke žele pridonijeti razvoju Istre te dodao da je aktualna vlast mnogo toga obećavala, ali od silnih projekata nije bilo ništa. Osvrnuo se i na korištenje novca iz europskih fondova koje Hrvatska može početi povlačiti od 2. srpnja te je kazao da je upravo HDZ-ova Vlada pripremila aplikacije na temelju kojih je nedavno odobreno i 70 milijuna eura za izgradnju sustava odvodnje i četiri pročistača na području Poreštine.

- Zalažemo se za dignitet hrvatskih branitelja i promicanje ustavnih i demokratskih vrijednosti Domovinskog rata, a obje stranke usmjerene su i na promicanje europskih vrijednosti i zaštitu hrvatskih interesa u EU-u, rekao je Butorac i dodao da će u koaliciji raditi na gospodarskom rastu, razvoju malog i srednjeg poduzetništva i borbi protiv korupcije.

Spomenuo je i brodogradilište Uljanik o kojem nitko ne govori, iako je, tvrdi, više od 1.200 radnika završilo na cesti. (D. B. P.)


Podijeli: Facebook Twiter