HDZ: Kukuriku koalicija devastira Elektroistru

Ivica Butorac i Zrinko Kajfeš (S. R. S.)
Ivica Butorac i Zrinko Kajfeš (S. R. S.)

Zrinko Kajfeš i Ivica Butorac, predsjednik i tajnik pulskog HDZ-a, održali su konferenciju za novinare čija je tema bila zapravo pitanje Tko u Kukuriku koaliciji devastira Elektroistru?

- Dobili smo u HDZ-u pismo grupe građana u kojem se navodi klijentelističko kadroviranje i politička korupcija unutar Elektroistre. Tražimo odgovor na pitanje tko je kriv u Kukuriku koaliciji za ovakvo devastiranje Elektroistre. Naime, tvrdi se da direktor koji je postavljen nema diplomu, a radi se o distributivnom području u kojemu radi osam magistra tehničkih znanosti te tridesetak diplomiranih inženjera elektrotehnike. Jasno je stoga na koji način i s kojim ciljem je direktor postavljen u sprezi političke korupcije i osobnih interesa. Sasvim je sigurno da ćemo za mjesec dana tražiti očitovanje DORH-a o ovom slučaju te izvijestiti javnost i medije što je po pitanju ovog slučaja učinjeno, rekao je između ostalog Kajfeš.

Istaknuo je kako je namjera HDZ-ovih vijećnika bila postaviti upit o događanjima u Elektroistri na sjednici Gradskog vijeća, ali da u tome nisu uspjeli jer prečesto ne dolaze na red jer ih se preskače. Osim u Puli, takav se primjer događa i u drugim istarskim gradovima, rekao je Kajfeš.

Ivica Butorac je istaknuo kako pozicijska stranka, dakle IDS, mora dozvoliti oporbenim strankama postavljanje pitanja tijekom aktualnog sata na sjednicama GV-a, koliko god za njih bila neugodna ili teška jer je to, kako je rekao, jednostavno smisao demokracije. Elektroistra je samo eklatantni primjer toga što se događa na razini državne i lokalne vlasti, a jedan od takvih ogleda se i u formiranom Timu za zdravlje u Gradu Puli, gdje među imenovanima nema niti jedne medicinski obrazovane osobe, rečeno je na konferenciji. (S. ROJNIĆ SINKOVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter