HDZ: Karin Peruško i Ivica Butorac za bolju Pulu

Ivica Butorac, Zrinko Kajfeš i Karin Peruško (B. PETROVIĆ)
Ivica Butorac, Zrinko Kajfeš i Karin Peruško (B. PETROVIĆ)

Gradska organizacija Hrvatske demokratske zajednice Pula predstavila je svoje kandidate za zamjenika gradonačelnika Pule - Karin Peruško i Ivicu Butorca. Kako je rekao Zrinsko Kajfeš, kandidat za gradonačelnika, radi se o mladim, sposobnim i obrazovanim ljudima koji su visoko motivirani da promijene situaciju u gradu.

- Strategija i vizija razvoja Pule našeg tima sasvim je suprotna onome što vladajući promoviraju zadnjih dvadeset godina. Umjesto mešetarenja prostorom, mi na prvo mjesto stavljamo industriju i obrtništvo, jer samo oni mogu biti nositelji gospodarskog uzleta.

Odvjetnik Butorac, inače tajnik HDZ-a, napomenuo je da je nužno stvoriti povoljne uvjete za otvaranje novih proizvodnih djelatnosti, dok turizam treba razvijati povećanjem ponude i pratećih sadržaja, a ne mešetarenjem obalom i zemljištem.

- Naplaćivat ću korištenje gradskog zemljišta komercijalnim festivalima poput Valkana i Outlooka, a novac usmjeriti k socijalno ugroženima, poboljšati naplatu duga od 44 milijuna kuna za neplaćenu komunalnu naknadu i zakupnine poslovnih prostora te smanjiti rashode za vanjske usluge, naveo je Butorac. Peruško, magistrica novinarstva i odnosa s javnošću, navela je da će provesti strukturne reforme i reviziju pulske područne službe Zavoda za zapošljavanje te razvijati rad s učenicima s posebnim potrebama, posebice onim darovitim i s teškoćama u razvoju te uspostaviti mehanizme nagrađivanja izvrsnosti, kako učenika i studenata tako i profesora. (B. PETROVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter