HDZ je gurao važne projekte za Istru

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

- Postoje izbori, postoji veliki broj politickih stranaka i jedno rješenje, a to je da uvijek pobjeduje HDZ, porucio je Davor Božinovic, ministar obrane i koordinator HDZ-a za osmu izbornu jedinicu na javnoj tribini u Porecu koja je okupila pedesetak gradana.

Božinovic je tijekom polusatnog izlaganja nekoliko puta usporedivao program svoje stranke s onim Kukuriku koalicije, te izmedu ostalog kazao kako HDZ ima zaokružen i cjelovit program gospodarskog oporavka koji provodi, za razliku od konkurenata koji nemaju konkretan program.

- Druga cinjenica je da su navodno svi za ulazak u EU, ali ne žele priznati cinjenicu da je taj najveci doseg odradila Vlada HDZ-a, unatoc klipovima koji su joj podmetani, prisjetimo se proljeca kada su se tražili prijevremeni izbori, iako se znalo da bi oni obustavili pregovore sa EU-om, rekao je Božinovic.

Dodao je kako je njegova stranka otvorila vrata za iskrenu borbu protiv korupcije, te postavio pitanje zašto se takva borba nije vodila prije Jadranke Kosor.

- Jer nije bilo politicke volje, a to znaci iskren odnos prema tom zlu. Politicka volja znaci da se izade pred javnost i prozove sve clanove svoje stranke za koje postoji sumnja na korupciju, rekao je Božinovic.

Dodao je kako je u Istarskoj županiji upravo Vlada HDZ-a bila ta koja je gurala naprijed projekt izgradnje Istarskog ipsilona i Brijuni rivijere, dok o Kukuriku koaliciji dovoljno govori to što su na svoju listu stavili osobu, nacelnicu Fažane koja ga nije htjela potpisati za taj projekt.

Prema Božinovicevim rijecima, svi su se godinama bavili tim projektom, ali je on riješen tek kada je došao na stol Jadranki Kosor, jednako kao i o pregovori o granici sa Slovenijom, i pregovori o ulasku u EU. (Napisala i snimila V. HABEREITER)


Podijeli: Facebook Twiter