HDZ: Ivan Bubić za gradonačelnika Pazina

Ivan Bubić, Nada Bartolić Paulišić i Stjepan Gabrić (M. RIMANIĆ)
Ivan Bubić, Nada Bartolić Paulišić i Stjepan Gabrić (M. RIMANIĆ)

Ivan Bubić kandidat je HDZ-a za gradonačelnika Pazina, a Nada Bartolić Paulišić i Stjepan Gabrić za njegove zamjenike, objavio je na konferenciji za novinare Gabrić, predsjednik pazinskog HDZ-a i nositelj liste za Gradsko vijeće. Bubića ne treba previše predstavljati Pazincima, rekao je Gabrić, budući da je godinama radio u pazinskoj industriji, zatim u financijskom sektoru, bio je i državni tajnik u Ministarstvu gospodarstva. Sada je i kandidat na listi za Europarlament.

Stoga je, kaže Gabrić, on najbolja osoba koja Pazin može izvući iz beznađa u koje ga je uvuklo pet mandata IDS-ove vlasti.

- Upravo zbog te vlasti Pazin nazaduje, gospodarstvo je zamrlo, a mladi se nakon studija ne vraćaju, rekao je Gabrić. Bubić, dodaje, u ove izbore ulazi izuzetno motiviran za rad za opće dobro. Uvjeren je da svojim iskustvom u gospodarstvu i državnoj upravi najviše može pomoći posrnulom gospodarstvu, a poziva sugrađane na suradnju prema ostvarenju zajedničkog cilja: Pazina kao istinskog sjedišta Istarske županije i sredine ugodnog života.

Međutim, toga nema bez razvijenog gospodarstva, zato će se založiti za ubrzani razvoj poduzetničkih zona i pronalasku investitora u proizvodne aktivnosti. Zalagat će se za pomoć poljoprivrednicima, ali budući da svega toga nema bez ljudi, poticat će demografski rast. Budući da je Bubić i kandidat HDZ-a za Europarlament dodaje da se nakon 1. srpnja Pazinu otvaraju velike mogućnosti za ostvarenje sredstava iz EU fondova. Svojim poznavanjem europskih institucija i funkcioniranja državne uprave, Pazinu i Pazincima i kao europarlamentarac mnogo može pomoći.

Na pitanje hoće li mu, ako bude izabran u Europarlament, na prvom mjestu biti Bruxelles ili Pazin, Bubić odgovara da zakon ne priječi mogućnost da zastupnik u isto vrijeme bude i gradonačelnik, a Pazin će svakako biti prioritet.

Prioritet Nade Bartolić Paulišić je pak skrb za mlade i to kroz otvaranje novih radnih mjesta. (M. RIMANIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter