HDZ Istre: Naša je alternativa gospodarski rast

Presica istarskih HDZ-ovaca u Pazinu (M. RIMANIĆ)
Presica istarskih HDZ-ovaca u Pazinu (M. RIMANIĆ)

Članovi županijskog odbora HDZ-a Istre pozvali su na konferenciji za novinare birače da u nedjelju 25. svibnja izađu na izbore za Europski parlament i glasuju za listu broj šest čiji je nositelj Andrej Plenković.

Na toj su listi, kako je rekao Ivan Bubić, predsjednik istarskog HDZ-a, sposobni ljudi koji dobro poznaju europske politike i gospodarstvo, koji nas mogu dostojno i uspješno zastupati u Europskom parlamentu. Bubić je pozvao birače da ne rasipaju glasove jer njihova je lista demokršćanske i pučke provenijencije čija je snaga u EU-u najjača i zato će imati najveći utjecaj na izbor Europske komisije.

"Naša je alternativa gospodarski rast i razvoj. HDZ ima plan investicije jer investicije su lokomotiva gospodarstva, a da se to dogodi na listi imamo ljude koji efikasno mogu dići od europskih sredstava. HDZ predviđa i reforme koje će povećati efikasnost domaćeg gospodarstva, a to je ponajprije smanjenje svih poreza", kaže Bubić. Važno je pojednostaviti zakone da nas investicije ne zaobilaze, a u tom smjeru HDZ će europskom parlamentu podržavati malo i srednje gospodarstvo, ali i veliko. Veliko vuče malo i srednje, a malo i srednje guraju veliko, slikovito je dodao Bubić.

"Nakon pobjede koju očekujemo na izborima za Europski parlament, očekujemo i pobjedu na sljedećim parlamentarnim izborima u Hrvatskoj", rekao je Bubić. Tajnica istarskog HDZ-a Željka Hrlić dodala je da će se njihova lista u europskom parlamentu posebno zalagati da se osiguraju sredstva za Dom za starije osobe u Pazinu, revitalizaciju Završja, gradnju niskoenergetskog vrtića u Bujama i Inspirit fatasy park u Pazinu, jer navedeni projekti podrazumijevaju i nova radna mjesta. (M. RIMANIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter