HDZ i HSU koristili novce iz iste torbe

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Iz Bloka umirovljenici zajedno na konferenciji za novinare upitali su kako je saniran dug od 150 tisuca kuna nastao kod izborne kampanje 2007. godine u izbornoj jedinici predsjednika Hrvatske stranke umirovljenika Silvana Hrelje te su pozvali USKOK i glavnog državnog odvjetnika Mladena Bajica da "ude" u HSU.

- Tvrdim da gospodin Bajic treba "uci" u HSU jer u ovom trenutku nema nikakve razlike izmedu HDZ-a i HSU-a jer su iz iste torbe koristili novce, kazao je koordinator Bloka umirovljenici zajedno i predsjednik Stranke umirovljenika Hrvatske (SUH) Lazar Grujic na konferenciji za novinare u sjedištu te stranke u Zagrebu. Grujic je iz HSU-a izašao 2007. zbog neslaganja s Hreljom koji je, tvrdi Grujic, "radio samostalno i nije uvažavao institucije stranke ni procedure", a nakon izbora je, kaže, poslužio kao zec koji lovcima omogucava da privuku ostale.

Hrelju je nazvao politickim trgovcem, pitajuci tko je platio kamione promidžbenog materijala koji su dolazili u HSU i optužujuci ga da je HSU prodao HDZ-u odnosno Sanaderu.

- Novac nije dan na lijepe oci vec u svrhu lažiranja parlamentarnih izbora 2007., kazao je i ocijenio da je Hrelja za SUH, dok se ne dokaže suprotno, politicki trgovac koji zagaduje cestitost bavljenja politikom.

Predsjednik Bloka Milivoj Špika je ustvrdio da Hrelja "nevješto i nemušto" pokušava prebaciti odgovornost za ono što je sam cinio na svoje partnere i politicke suradnike, kao i na one koji su napustili HSU prije tri-cetiri godine.

"HSU, ta casna stranka, spala je na niske grane u zadnje dvije godine, no vecina umirovljenika napustila je tu stranku na vrijeme", istaknuli su iz SUH-a navodeci da oni danas imaju više od 10 tisuca clanova

Necemo ništa komentirati, vec cemo tužiti, kazala nam je glasnogovornica HSU-a Branka Valentic, odgovarajuci na optužbe Bloka Umirovljenici zajedno da je HSU koristio novce "iz iste torbe" kao i HDZ, pritom pozvavši USKOK da ispita otkuda je HSU dobivao novac. "Ovo je samo prikupljanje politickih bodova. Ako imaju nekakve kompromitirajuce materijale, neka ih predaju nadležnim institucijama. Ovako njihovo prozivanje ispada smiješno", smatra Valentic.

Do komentara predsjednika te stranke Silvana Hrelje nismo uspjeli doci. Prvo se opravdao da je na zasjedanju Sabora, a zatim nam je receno da je na sastanku. (Hina/B. Ž.)


Podijeli: Facebook Twiter