HDZ-HDS: Mladi motivirani promijeniti Pulu nabolje


Koalicija HDZ-HDS predstavila je danas kandidate svoje liste za Gradsko vijeće Pule, na kojoj se, kako je naglašeno, nalazi puno mladih, visokoobrazovanih kandidata, koji su motivirani promijeniti Pulu.

- Pula treba promjene jer ide u krivom smjeru i mi želimo nešto sasvim drugačije od onog što slušamo posljednjih 20 godina. Nasuprot turizma, naš centar rada bit će industrija i obrtništvo, ali i visokosofisticirana tehnologija za koju Pula ima iskustvo, znanje i tradiciju. Želimo to poticati da bi Pula došla na ono što je nekad bila, biser Jadrana zatočen posljednjih godina, rekao je nositelj liste Zrinko Kajfeš.

Kazao je da treba dodatno poticati školski i amaterski sport, ali i profesionalni da talenti poput Damira Burića ne bi vrhunske rezultate ostvarivali promovirajući druge sredine, a rekao je i da se trebaju smanjiti troškovi hladnog pogona gradske uprave koji sada čine 65 posto proračuna.

Na listi se uz Kajfeša nalaze: Janko Žužić, Karin Peruško, Stipo Baraban, Marko Šteko, Ivica Butorac, Dalibor Jelić, Mario Jurkić, Višnja Pauletić, Jerolim Divković, Tomislav Bradvica, Luka Živković, Srećko Butorac, Mihovil Mijatović, Nika Krstevski, Marko Hrga, Ivanka Artuković, Srećko Šugić, Jako Barač, Ratko Šarić, Luca Škalić, Ranko Čulafić, Ana Horvat, Laura Čeke i Marino Roce.

Aktualni gradski vijećnik Janko Žužić naglasio je, pak, da treba raditi na ravnomjernom razvijanju centra grada i prigradskih naselja te dati veće ovlasti mjesnim odborima. Napomenuo je da treba riješiti gorući problem parkiranja te se grad treba razvijati na bivšim vojnim područjima i realizirati šetnicu od Pješčane Uvale do Valbandona, dok je istaknuo i protivljenje sadašnjem projektu Kaštijun, potrebu izgradnje novog doma za starije te javnim radovima riješiti problem nezaposlenosti.

Karin Peruško zalagat će se za reformu pulskog sveučilišta koje generira kadar za Zavod za zapošljavanje, dok Ivica Butorac napominje da se nitko više ne bavi Uljanikom s kojim je Pula godinama rasla.

- Oporavkom Uljanika oporavit će se i Pula jer je brodogradilište motor razvoja grada. Također, potrebna je veća transparentnost gradske uprave, a ne da naši obrtnici dižu kredite, a gradske površine daju se preko leđa građana bez naknade komercijalnim festivalima. Također, treba prestati i s praksom naknadnih radova u investicijskim projektima, zaključio je Butorac. (Napisao i snimio G. ROJNIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter