HDZ: Gradit ćemo "mostove" prema Istri

(A. DAGOSTIN)
(A. DAGOSTIN)

Euforično, s državnim i stranačkim zastavama u zraku i domoljubnim pjesmama na usnama, proslavljena je u četvrtak navečer u Spomen domu 25. godišnjica osnutka HDZ-a u Pazinu i Istarskoj županiji.

- Istra se ima čime ponositi. U ovom svetom dijelu Hrvatske nastao je pravi autentični antifašizam i narodnjaštvo. Istarski antifašizam je prvi antifašizam u Europi. Čim je nastao fašizam u Italiji, u Istri je nastao antifašizam, jer su talijanski fašisti tlačili istarskog Hrvata. I to je taj antifašizam, lišen bilo koje dimenzije i natruhe totalitarizma. Druga stvar je što su komunisti i boljševici preuzeli k sebi antifašizam i rekli - to smo mi. Ne, niste to vi - to je hrvatski narod, kazao je predsjednik Karamarko prekidan uzvicima podrške iz publike. 

- Kao što sam obećao da ćemo graditi Pelješki most, isto ćemo tako graditi "mostove" prema Istri koju treba bolje povezati s ostalim dijelovima Hrvatske. Zato će ići druga cijev tunela Učka i zato će ići pruga Pula-Rijeka-Zagreb-Budimpešta, to dogovaramo. Isto tako će oni shvatit da se neće moći više igrati i licitirati s vašim domoljubljem. Oni moraju shvatiti da naše domoljublje ne isključuje i ne odbacuje. Kad dođemo na vlast razgovarat ćemo ozbiljno o procesima u Istri, najavio je Karamarko dodavši da će njihov gospodarski program nuditi priliku svim stanovnicima Hrvatske. (A.DAGOSTIN)

VIŠE PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU OD PETKA


Podijeli: Facebook Twiter