HDZ: Grabar-Kitarović je na putu pobjede

(G. ROJNIĆ)
(G. ROJNIĆ)

"Prikupljenih 328 tisuća potpisa građana Kolinde Grabar-Kitarović pokazuje snagu, ne samo HDZ-a već cijele koalicije. Grabar-Kitarović je na putu prema pobjedi i to već u prvom krugu predsjedničkih izbora, pogotovo što želi promjene koje Hrvatskoj trebaju. Žalosno je da dosadašnji predsjednik to ne vidi i tvrdi da ne može utjecati na najnesposobniju Vladu u povijesti. Josipović je takvoj Vladi partner, dok će Grabar-Kitarović aktivno sudjelovati da bi se promijenili negativni gospodarski tokovi", rekao je na održanoj konferenciji za novinare predsjednik pulskog ogranka HDZ-a Zrinko Kajfeš, istaknuvši da je HDZ-ova predsjednička kandidatkinja u Istri već posjetila i razgovarala s ribarima, poljoprivrednicima, vinarima i upoznata je s njihovim problemima.

- Naša kandidatkinja je u Istri skupila 4,5 tisuće potpisa potpore, u Puli 1.120 potpisa, a zna se da istarski glas za HDZ vrijedi puno više jer je ovdje najizraženija glasačka mašinerija. Prikupljeni potpisi pokazuju i da su ankete koje se prikazuju u medijima nerealne. Zašto nitko ne spominje anketu agencije "2+1" koja je sve posljednje izbore točno prikazala, a u kojoj naša kandidatkinja osvaja 48 posto glasova, a Josipović 42 posto, naglasio je Kajfeš.

Uz pulski HDZ, potporu Kolindi Grabar-Kitarović izrazili su i neki od članova velike HDZ-ove koalicije, poput Marija Vujice iz HSP dr. Ante Starčevića, potom Zorana Hrge iz Hrvatske demokršćanske stranke, te Tomislava Capara iz HSLS-a. Vujica je naglasio razočaranost Josipovićem koji je zakazao na planu gospodarskog rasta i društvenog razvoja, te je dio nesposobne Vlade, odnosno sukrivac za nazadovanje. Hrga, pak, vjeruje da Grabar-Kitarović neće biti obična figura bez opredjeljenja kao što je to Josipović bio cijeli svoj mandat, dok je Capar osuo drvlje i kamenje na još uvijek aktualnog predsjednika nazvavši ga dvoličnom i lošom osobom koja nije brinula za građane Hrvatske, već isključivo za osobne interese. (G. ROJNIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter