HDZ duguje 1,5 milijuna kuna

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Kad je Andrija Hebrang, nakon što je Ivo Sanader vec postao politicka prošlost HDZ-a, krenuo sa suradnicima slagati financijsku konstrukciju svoje predsjednicke kampanje, ubrzo je shvatio da ce na raspolaganju imati manje novca nego što je planirao. Razlog je HDZ-ov dug od milijun i pol kuna nastao za svibanjskih lokalnih izbora.

"Od tih milijun i pol kuna najviše otpada na županijski odbor Splitsko-dalmatinske županije. Zato HDZ vec sada troši novac što ga iz državnog proracuna tek trebamo dobiti u sijecnju i veljaci iduce godine", rekao nam je Hebrang, koji u sklopu kampanje obilazi neke punktove u BiH.

Sanader je tako osim države kojoj je prijetila neisplata placa i mirovina svojoj nasljednici ostavio i stranku bez novca. Na državnoj se razini Kosor protiv bankrota borila s dva rebalansa, u koje je ugradila štednju, ali i povecanje poreznih nameta. U stranci se pak protiv besparice Kosor bori jedino štednjom.

Da bi pokazala da je spremna štedjeti na svim razinama, unatoc dugu, predsjednica HDZ-a je odlucila deset posto sredstava koje stranci pripadaju iz proracuna vratiti u državnu blagajnu. Tako se HDZ odrekao 2,6 milijuna kuna, koje su po odluci predsjednice stranke vraceni u proracun.

"Na pocetku sam kao predsjednica stranke donijela odluku o krajnjoj racionalizaciji i štednji. Ukinuli smo neke stavke, primjerice catering, prodali smo aute i u stranci ce se i dalje štedjeti", porucila je u subotu Kosor.

Nekoliko naših izvora iz HDZ-a, koji žele ostati anonimni, imaju svoje videnje sadašnje financijske situacije u najjacoj hrvatskoj stranci. Tvrde da je premijerka prerezala bilo kakav dotok novca u stranku koji bi mogao biti i najmanje sumnjiv te da se poslovi vode iskljucivo preko stranackog racuna na kojem svaka stavka mora biti vidljiva.


Podijeli: Facebook Twiter