HDZ donosi zakone u korist mešetarenja

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

"HDZ je prepustio državu svjetskim negativnim tendencijama. HDZ donosi zakone u korist bankarskog i trgovackog sektora i mešetarenja, a ne u korist gospodarstva. Javlja se nova oligarhija koja vlada pomocu HDZ-a", rekao je predsjednik Savjeta SDP-a Hrvatske Antun Vujic na konferenciji za novinare u Pazinu.

Bilo je to uoci edukacije za novoprimljene clanove stranke iz svih opcinskih i gradskih organizacija SDP-a Istre koji su upoznati s pojmom socijaldemokracije i stranackim programom. Predsjednik SDP-a Istarske županije Dino Kozlevac veli da se time stranka u Istri sprema i za parlamentarne izbore te ocekuje da ce biraci smijeniti "potrošenu i nesposobnu vlast" dok je državni proracun predložen za narednu godinu nazvao "proracunom van prostora i vremena".

Na novinarsko pitanje hoce li SDP-ovi zastupnici biti na glasanju o proracunu za 2011. koje je u Saboru najavljeno za utorak Vujic - koji je kao i Kozlevac zastupnik - je rekao da ne zna jer klub zastupnika SDP-a bit ce u ponedjeljak. Ima jedino informacije iz medija po kojima cetiri stranke kukuriku koalicije (SDP, HNS, IDS i HSU) nece biti na glasanju.

Vujic je naglasio da je program SDP-a za izbore gotov i nada se da ce on nece - zbog koalicijskih partnera iz kukuriku koalicije - morati pretrpjeti promjene posebno u umanjivanju njegove socijalne dimenzije. Tvrdi da ce koalicijski partneri na celu s SDP-om i njegovim programskim elementima dati alternativu za Hrvatsku i da ce to biraci, za razliku od izbora 2007., sada to znati prepoznati.

Vujic je takoder ustvrdio da se SDP zalaže za drugacije poreze, da traže vecu efikasnost i bolju organizaciju uprave i da daju državi alternativu. Protive se prepuštanju neoliberalistickom konceptu i zalažu za nacionalnu ekonomsku politiku s jasno izraženom socijalnom politikom.


Podijeli: Facebook Twiter