HDSSB:Glasat ćemo za nepovjerenje Karamarku

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Predsjednik HDSSB-a Dragan Vulin izjavio je u nedjelju u Osijeku kako stranka neće sudjelovati u preslagivanju nove saborske većine koje najavljuje predsjednik HDZ-a i prvi potpredsjednik Vlade Tomislav Karamarko, a da su zastupnici HDSSB-a, ako u Hrvatskom saboru dođe do glasovanja o nepovjerenju prvom potpredsjedniku Vlade, dobili obvezujući naputak stranačkih tijela da glasuju za iskazivanje nepovjerenja Karamarku.

Na konferenciji za novinare Vulin je kazao kako HDSSB smatra da su za Hrvatsku najbolje i najpoštenije rješenje novi izbori, koliko god bili skupi i isprpljujući, jer ne vidi ni jednu kombinaciju koja bi bez izbora omogućila da Vlada i parlmentarna većina budu stabilnije nego sada. Drži kako bi preslagivanje na određeni način bilo i izigravanje biračkog tijela.

Podsjetio je kako je HDSSB u Saboru pri formiranju Vlade dao povjerenje Tihomiru Oreškoviću, u dobroj vjeri da će raditi dobro i zemlju izvući iz krize. 

Nakon nekoliko mjeseci vidimo da je država u rasulu, da vlada potpuni kaos i da smo zapali u nadublju političku krizu od stvaranja Hrvatske. Zbog toga trpe građani i gospodarstvo. Ovo stanje je neodrživo i treba ga što prije prekinuti, pourčio je Vulin.

Kazao je kako će HDSSB glasovati za iskazivanje nepovjerenja Karamarku, jer su sigurni "da se preko afere INA-MOL ne smije prijeći, bez obzira što će reći Povjerensvo za sukob interesa", jer je, kako drži, u pitanju politička odgovornost.

Na novinarski upit hoće li podržati opoziv premijera Tihomira Oreškovića, glasnogovornik stranke Karlo Šatvar kazao je kako će stranačka tiijela o tome odlučiti ako stvarno bude pokrenut postupak opoziva. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter