HDLU Istre objavio natječaj za samostalno izlaganje u 2018. godini

Natječaj se odnosi na izložbe u Galeriji Luka, Galeriji Mul i Galeriji Anex u Istarskoj 30 u Puli (Neven LAZAREVIĆ)
Natječaj se odnosi na izložbe u Galeriji Luka, Galeriji Mul i Galeriji Anex u Istarskoj 30 u Puli (Neven LAZAREVIĆ)

Hrvatsko društvo likovnih umjetnika Istre raspisalo je natječaj za samostalno izlaganje u 2018. godini u Galeriji Luka, Galeriji Mul i Galeriji Anex u Istarskoj 30 u Puli.

Prema natječaju samostalno mogu izlagati: svi redovni članovi HDLU-a Istre, likovni umjetnici, grupe umjetnika ili kustosi s prijedlogom autorskih koncepcija, a pod samostalnim izlaganjem podrazumijevaju se i zajedničke izložbe do tri autora. Da bi prijava bila valjana u digitalnom obliku treba dostaviti ispunjenu prijavnicu, portfolio, profesionalni životopis, popis izložbi, stajalište (statement) umjetnika i prijedlog troškovnika izložbe. Sav materijal treba dostaviti u digitalnom obliku do 21. ožujka 03.2017. na mail [email protected].

U prijavnici je potrebno naznačiti prostor koji kandidat preferira za izlaganje (Galerija Luka, Anex ili cijeli prostor) uz napomenu da Umjetnički savjet zadržava pravo donošenja konačne odluke.Prijave koje nisu u skladu s propozicijama neće biti razmatrane, a sve pristigle prijave razmatrat će i selektirati Umjetnički savjet HDLU Istre, a odabir potvrditi Upravni odbor HDLU Istre. Kandidati će biti obaviješteni o rezultatima natječaja do kraja travnja 2017.

- Prihvaćeni projekti bit će prijavljeni za financiranje na natječaje za sredstva iz proračuna javnih potreba u kulturi za 2018. godinu. HDLU Istre će ovisno o odobrenim sredstvima podmiriti troškove ili dijelove troškova: honorara umjetniku, grafičkog oblikovanja i tiska deplijana i plakata, transporta radova i tehničkog postava izložbe, ističe se obavijesti iz HDLU-a Istre. (B. Ć. J.)


Podijeli: Facebook Twiter