HDLU: Hrvatska volontira i Dijete u galeriji

(HDLU Istre)
(HDLU Istre)

Hrvatsko društvo likovnih umjetnika Istre organizira, uz već ustaljeni projekt "Dijete u galeriji", i projekt "Hrvatska volontira".

Kako nam je rekla Dorina Vlakančić, predsjednica HDLU-a Istre, Iva Grubišić Vitulić i Iva Milaković, članice HDLU-a, obučile su šestero učenika viših razreda osnovnih škola da vode kroz izložbu radova učenika Škole primijenjenih umjetnosti i dizajna djecu mlađe dobi (prvašiće i polaznike vrtića).

- Učenici su se vrlo dobro snašli u svemu tome, svatko je dao osobni pristup tom projektu, kazala je Vlakančić, ističući da su neki od tih učenika i volonteri Lige protiv raka.

Mladi volonteri su učenici OŠ Vidikovac i Veruda: Lea Pavlin, Lana Crnogorčić, Nina Peruško, Paola Ognjenović, Tanja Kamber i Mauro Ognjenović.

- HDLU Istre je strukovna udruga likovnih umjetnika Istre kojoj je cilj volonterskom aktivnošću dodatno osnažiti svoj edukativni projekt 'Dijete u galeriji' - radi se o inovativnoj praksi sustavne i organizirane suradnje vrtića, osnovnih škola i likovnih galerija, čime se nastoji potaknuti djecu i mlade na kreativno provođenje slobodnog vremena, znatiželju prema likovnosti i osjetljivost prema nematerijalnim vrijednostima, uz istovremeno senzibiliziranje mladih članova zajednice u kojoj živimo za dobrobiti volontiranja, kazala je Vlakančić. (V. BEGIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter