HBOR i HGK pomažu poduzetnicima

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Mnogi se pitaju ima li kraja ovoj krizi. Ovo je, po mome mišljenju, svjetlo na kraju tunela, rekao je Anton Kovacev, direktor HBOR-a, kad je s Nadanom Vidoševicem, predsjednikom HGK-a, jucer u Komori potpisao sporazum o suradnji tih dviju institucija. Sporazumom ce zajednicki pomoci malim i srednjim poduzetnicima da lakše iskoriste novac iz pretpristupnih fondova Europske unije.

- To je pozitivna vijest kojom želimo pokazati da organizirano radimo na dobrobit hrvatskih poduzetnika, dodao je Vidoševic. Takvo umrežavanje otvara im nove prilike, upozorio je Kovacev, podsjetivši da su dvije institucije i dosad dobro suradivale. Komora je svojim poduzetnicima promovirala HBOR-ove kredite, a HBOR ih je upucivao na Komoru koja im objašnjava složenu proceduru za dobivanje kredita.

Konkretno, u tijeku je drugi natjecaj za dodjelu bespovratnih sredstava iz IPARD programa, namijenjenog za pothvate u poljoprivredi i prehrambenoj industriji te za razvitak seoskih podrucja od 2007. do 2011. godine, iz kojeg Hrvatska može izvuci ukupno 130 milijuna eura. Pritom, zainteresirani mali i srednji poduzetnik za svoj projekt može dobiti ne samo povoljan kredit HBOR-a, nego i povuci bespovratni novac iz IPARD-a, u cemu ce mu organizirano pomoci obje institucije, objasnio je Kovacev.


Podijeli: Facebook Twiter