Havojić odigrao najbolju partiju u dresu Istre 1961

Tomislav Havojić (M. ANGELINI)
Tomislav Havojić (M. ANGELINI)

Pulski su nogometaši protekle subote u Koprivnici nanijeli treći uzastopni poraz Slaven Belupu koji je nakon toga smijenio trenera Milana Frančića. U tom je ogledu trener Igor Pamić bio lišen pomoći nekoliko vrlo važnih igrača poput Blagojevića, Franjića, Horvata i Mutomba, pa se odlučio za obrambenu varijantu i igru na kontre. Igru kao stvorenu za glavnog junaka pulske pobjede u gradu Vegete, Tomislava Havojića. Križevčanin je ovoga proljeća postao jedan od igrača bez kojih Paminjo ne može ni zamisliti prvih 11.

- Odigrao sam punu minutažu u ove četiri utakmice, mislim prvi put otkako sam došao. U više sam navrata dobro kretao u pripreme, pa se ozlijedio i onda preskakao dio polusezone. Sad sam, hvala bogu, zdrav, a otvorio mi se i prostor neigranjem nekih igrača, pa je vjerojatno i to razlog dobrim igrama - rekao je Tomislav Havojić nakon nedjeljnog rekuperacijskog treninga na "Drosini".

- Nije bilo dogovoreno prije susreta tko će izvesti jedanaesterac, nego je trener Pamić s klupe viknuo da ga ja izvedem. Posljednji sam put jedanaesterac izveo protiv Osijeka u Kupu i promašio, pucao sam posred gola. Ovoga sam puta sačekao reakciju golmana i mirno pucao u drugu stranu - dodao je Havojić koji je osim najboljeg napadačkog učinka otkad nosi zeleno-žuti dres bio vrlo zapažen i u obrambenim zadacima. - Nisam često igrao desnog bočnog, poziciju koja zahtijeva puno potrošnje u oba smjera, ali zadovoljan sam kako mi sad ide. Naravno da može i bolje, nadam se i da hoće. Ma, cijela se momčad diže. Bit ćemo sve jači iz kola u kolo. (R. CAR)

VIŠE U TISKANOM IZDANJU.


Podijeli: Facebook Twiter