Havojić: Na Lokomotivu smo napaljeni i mi i navijači

Tomislav Havojić (M. MIJOŠEK)
Tomislav Havojić (M. MIJOŠEK)

Pred nogometašima Istre 1961 susret je 22. kola Prve HNL, ogled protiv Lokomotive koji će se igrati danas na Gradskom stadionu Aldo Drosina s početkom u 15 sati.

Bit će to treći put u ovoj sezoni da se ove dvije momčadi susreću u borbi za prvenstvene bodove, treća sreća za "zeleno-žute" koji su dva prethodna dvoboja izgubili s identičnih 1:2. Čak je i scenarij bio isti, jer je Istra 1961 na obje utakmice došla u vodstvo, na "Drosini" golom Sandija Križmana, a u Maksimiru preko Dejana Radonjića, da bi onda u završnici gosti prebacili vodu na svoj mlin i na kraju visoko uzdignutih ruku otišli put svlačionice.

Imali su pritom "lokosi" i popriličan sudački vjetar u leđa kojeg im je u Puli upuhivao Bruno Marić, a u Zagrebu Andrej Burilo, pa kad se tome pridoda iritantno ponašanje njihovog trenera Tomislava Ivkovića, nije ni čudno da se današnji dvoboj već duže vremena u Puli s nestrpljenjem očekuje, kako među navijačima, tako i u "zeleno-žutoj" svlačionici.

- Dobro ste to primijetili. Zbog svih tih situacija koje su se ranije događale kad smo igrali protiv Lokomotive, na Maksimiru i na Drosini, poprilično smo "napaljeni" na njih, ali moramo biti oprezni da nas to ne bi koštalo na terenu.

Ostali su nam dužni, ali ne bi se to sve skupa smjelo previše odraziti na emocije i ne smijemo dozvoliti da nas to na terenu ponese, jer onda stvari lako mogu krenuti u krivom smjeru.

"Napaljeni" su i navijači, ali oni nam na tribinama ne mogu previše pomoći, bitno će biti što ćemo mi napraviti na terenu. No, s druge strane, sigurno je da će nam bilo puno lakše igrati pred većim brojem gledatelja i u pravoj atmosferi, rekao je Tomislav Havojić, krilni napadač Istre 1961, prije nego što je promijenio boju lica nakon što smo mu priopćili da će im Burilo opet dijeliti pravdu.

- To mi je prva vijest i moram priznati da me stvarno iznenadila. Neću ništa komentirati, bolje je. Vidjet ćemo što će biti ovaj put, možda poslije utakmice budemo napokon nešto lijepo rekli o njemu. Stvarno se nadam tome. (I. CEROVAC)

CIJELI TEKST PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU.


Podijeli: Facebook Twiter