Havojić: Kad nisi u kadru trebaš se nametnuti radom

Ulovio kontinuitet - Tomislav Havojić (M. ANGELINI/arhiva)
Ulovio kontinuitet - Tomislav Havojić (M. ANGELINI/arhiva)

Od 25 nogometaša Istre 1961 koji su ove sezone upisali prvenstvene minute, petorica više ne stanuju na "Drosini". Pulu su u proteklih nešto više od mjesec dana napustili Josip Uzelac, Luka Hadžić, Andrea Ottochian i Josip Ćorić, dok je Kenan Hadžić posuđen Rovinju.

Kad njima pridodamo Ivana Zgrablića, Zdenka Jurčevića i Filipa Marčića, dolazimo do već respektabilne skupine igrača, a blizu joj je bio i Tomislav Havojić. Naime, nakon što je na otvaranju sezone na Kantridi na terenu proveo 65 minuta, uklopivši se u "zeleno-žuto" sivilo, Havojić na četiri iduća susreta nije bio u planovima trenera Igora Pamića.

Činilo se kao da je pitanje dana kad će napustiti Istru 1961, no Havojić nije želio na taj način zaključiti svoju pulsku epizodu, pristao je na korekciju ugovora, trenirao i čekao svoju šansu. Na teren se u prvoj postavi vratio u Osijeku, na sljedeća tri ogleda ulazio je s klupe u drugom poluvremenu, protiv Rijeke opet bio među starterima, da bi napokon protiv Splita na travnjaku bio od prvog do posljednjeg sudačkog zvižduka.

Skupio je tako Havojić šest nastupa u nizu na kojima se dizao iz utakmice u utakmicu i potvrdio da je povukao pravi potez kad je odlučio ostati dijelom "zeleno-žute" svlačionice.

- Tako je to, kad nisi u kadru na tebi je da se probaš nametnuti svojim radom i odnosom prema treningu. Meni je to uspjelo, sad samo trebam nastaviti još jače raditi i probati zadržati ove pozicije, a trenerovo je da odluči hoću li igrati ili ne, rekao je Tomislav Havojić, koji je u prošlom kolu prvi put u ovom prvenstvu odradio cijelu utakmicu.

S obzirom na igre koje pruža u zadnje vrijeme, kao i na činjenicu da je Paminjo već u nekoliko navrata istaknuo da je zadovoljan predstavama napadačke četvorke u kojoj je uz Joa, Križmana i Franjića svoje mjesto izborio i Havojić, za očekivati je da bismo 24-godišnjeg Križevčanina trebali na terenu vidjeti sutra, kada će Istra 1961 na "Drosini", s početkom u 15 sati, ugostiti Hrvatski dragovoljac i pokušati skinuti prokletstvo domaćeg terena.

Naime, od pet domaćih dvoboja u ovoj sezoni, "zeleno-žuti" su upisali samo jednu pobjedu, onu protiv Hajduka, uz remi sa Splitom i tri poraza. (I. CEROVAC)

VIŠE ČITAJTE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter