Havojić: Dalo se u subotu napraviti nešto više

Dalo se u subotu napraviti nešto više, Tomislav Havojić (M. MIJOŠEK)
Dalo se u subotu napraviti nešto više, Tomislav Havojić (M. MIJOŠEK)

Okončana je lijepa rezultatska serija koju su u posljednja tri kola pred odlazak u Maksimir nanizali nogometaši Istre 1961. Remi u Koprivnici, pobjeda u Osijeku i potom pobjeda na "Drosini" nad Hajdukom donijeli su sedam bodova na zeleno-žuti konto, a pulene trenera Igora Pamića ispunili samopouzdanjem pred najteži ispit, gostovanje kod Dinama.

Nakon loše odrađenih ljetnih priprema i popunjavanja momčadi u hodu vidjelo se da se igrači pulskog prvoligaša dižu iz utakmice u utakmicu i pred odlazak u Zagreb nerijetki su bili oni koji su vjerovali u nastavak pozitivnog niza, dok su oni najveći optimisti čak stidljivo pomišljali da je možda kucnuo i trenutak za prvu prvenstvenu pobjedu Istre 1961 na Maksimiru.

No, nada nije previše tinjala, jer su od prvog sudačkog zvižduka "modri" zagospodarili terenom, nizali prilike i kad je u 23. minuti Beqiraj otključao gostujuću bravu, rasplet susreta se već mogao nazrijeti.

- Dinamo je bio bolji, to treba priznati, ali uz manje pogrešaka mogli smo definitivno bolje proći na ovoj utakmici - rekao je Tomislav Havojić, strijelac počasnog pogotka za Istru 1961.

- Šteta što ovaj put nismo bili pravi, falilo nam je nešto. Previše smo griješili u tim pasovima, bacali loptu protivnicima u noge i tako im omogućili da nas iskontriraju, lakše dođu do našeg gola i upute udarac. Stekao se dojam da se dalo napraviti nešto više, izvući pozitivniji rezultat, samo da smo bili malo bolji. (I. CEROVAC)

Peti gol u dresu Istre 1961

Havojić je u Pulu stigao početkom 2012. godine i gol kojeg je postigao u Maksimiru bio mu je peti u zeleno-žutom dresu kojim je prekinuo jednu lijepu seriju. Naime, dosad svaki put kad bi on bio strijelac Istra 1961 ne bi izgubila utakmicu. Na proljeće 2012. godine zabio je dvaput, u domaćoj pobjedi 2:0 protiv Lučkog i gostujećem 2:2 remiju u Koprivnici.

U prošloj je sezoni zabio u domaćih 3:1 protiv Intera i za 1:0 u Parku mladeži protiv Splita. Havojićev golgeterski učinak, kad bi se gledalo po vremenu provedenom na terenu, posljednjih godina jedan je od najboljih u zeleno-žutoj svlačionici.

Naime, utakmica protiv Dinama bila mu je okrugla 30. za Istru 1961, no pritom je samo šest puta na terenu bio od prvog do posljednjeg sudačkog zvižduka. Ukupno je prikupio 1.514 minuta, što znači da se u prosjeku svakih 300-tinjak minuta upisivao među strijelce.


CIJELI TEKST PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU.


Podijeli: Facebook Twiter