Hauser: Ježio sam se dok smo snimali s Zuccherom

Vrijeme da nastupim napokon u svojem rodnom gradu, Stjepan Hauser
Vrijeme da nastupim napokon u svojem rodnom gradu, Stjepan Hauser

Novi album "In2ition" 2Cellos čiji se izlazak u Japanu najavljuje idući mjesec, a u ostatku svijeta iduće godine, pokazuje da ovaj popularni pulsko-dubrovački dvojac nije ispao iz štosa nakon više nego uspješnog prvijenca. Prošli su tjedan Stjepan Hauser i Luka Šulić osvojili i nagradu za promicanje hrvatskog turizma, što ne možemo reći da nisu zaslužili s obzirom na slavu koju su stekli u svijetu.

Prvi album ih je proslavio, a vjerujemo da će ovaj, drugi samo učvrstiti njihov status i još jednom dokazati njihovu neospornu kvalitetu, tim više što su na njemu surađivali sa zbilja jakim imenima, o čemu smo par riječi razmijenili s Hauserom, koji je trenutno u SAD-u. - Novi album je producirao legendarni Bob Ezrin.

Kako ste došli do njega? Kako je bilo raditi s njim, tko je koga više namučio?

Njega je angažirao Sony da radi s nama na novom albumu, on je već od prije znao za nas s interneta i odmah je pristao. Skužili smo se od prve sekunde i imali zajedničku viziju. To je čovjek koji je producirao povijesne albume koji su u potpunosti promijenili svijet glazbe te je njegovo iskustvo neprocjenjivo. Uvelike nam je pomogao da razvijemo svoj zvuk, učinio ga bogatijim, imao je sjajne sugestije i ideje, a zahvaljujući njemu, Luka i ja smo se manje svađali za vrijeme snimanja jer kad god bi došlo do sukoba ili dileme, Bob bi odlučio po svome.

A kako je bilo raditi sa svim ovim zvijezdama na "In2ition", tu posebice mislim na Zucchera i Stevea Vaija? Iako Vaija jako cijenim, njega bih zadnjeg očekivao na vašem albumu.

Zucchero ima takav glas i izričaj da sam se cijelo vrijeme ježio i bio na rubu suza dok smo snimali s njim u Rimu, to je jedan od mojih najdražih pjevača koji pjeva jednu od mojih najdražih pjesama. Steve Vai je gitaristička legenda i virtuoz prve klase te sudjeluje u pjesmi koja je odabrana za prvi singl i video, i to izlazi za par dana. Zanimljivo je kako se njegov osebujan stil savršeno uklopio u pjesmu "Highway to hell".

- Pretpostavljam da je u njihovom angažmanu puno pomogao Elton John ili se pak dogodilo da su neki od njih baš željeli raditi s vama?

- Svi gosti na albumu su znali za nas od prije i odmah, na našu sreću, pristali na suradnju.

- Ima li ikakve, makar teoretske, šanse da nastupite u Puli? Je li vas uopće itko zvao do sada?

- Bilo je barem 20 poziva iz različitih izvora da nastupimo u pulskoj Areni i nadam se da će se to uskoro i dogoditi jer je vrijeme da nastupim napokon u svojem rodnom gradu! (Mladen RADIĆ)

VIŠE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter