Hauser i Šulic u Puli snimili novi spot

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Mladi violoncelisti svjetske slave Stjepan Hauser i Luka Šulic tijekom vikenda su na više pulskih lokacija snimali spot za novu crossover obradu zasad još uvijek nepoznate pjesme. Vrhunac snimanja dogodio se u nedjelju popodne u Istarskom narodnom kazalištu - Gradskom kazalištu Pula gdje su brojni statisti docarali atmosferu vrhunske zabave.

O kojoj je pjesmi rijec nece se moci tako brzo doznati jer je diskografska kompanija Sony, s kojom su violoncelisti nedavno potpisali ekskluzivan ugovor, striktno zabranila otkrivanje bilo kojeg detalja o novim planovima glazbenika. To ipak nije sprijecilo Puljane da unatoc prekrasnom vremenu u popodnevnim satima pohode INK i na taj nacin podrže glazbenike.

Publika je pažljivo poslušala sve "naredbe" redatelja Kristijana Burlovica koji je predvodio ekipu MedVid produkcije, a na samom pocetku morala je mirno sjediti i poslušati izvedbu obrade "Smooth Criminal" Michaela Jacksona s kojom su violoncelisti na YouTubeu u vrlo kratkom vremenu jednostavno osvojili svijet.

Od publike se potom tražilo da ustane i pocne plesati, a sve na note jedne od uspješnica australske rock grupe AC/DC. Inace rezervirana pulska publika marljivo je odradila sve što se od nje tražilo, a za nagradu su Hauser i Šulic izveli obradu Stingove pjesme "Fields of Gold".

Dijelovi novog glazbenog spota u subotu su snimani na Portarati i u bližoj okolici, a sudeci po uspjehu njihovog prijašnjeg videouratka možemo bez dvojbe reci da ce Pulu uskoro ponovo gledati cijeli svijet. Naime, u samo dva mjeseca na YouTubeu je spot za "Smooth Criminal" vidjelo više od pet milijuna ljudi. Taj broj pregleda smjestio je taj spot na prvo mjesto najgledanijih hrvatskih spotova na YouTubeu, ali i na prvo mjesto po broju pregleda kada je rijec o videouratcima ucitanim iz Hrvatske.

Hauser i Šulic uskoro krecu na turneju s Eltonom Johnom, a nastupat ce i u cuvenom Caesar's Palaceu u Las Vegasu. Posjet Americi iskoristit ce i za TV promociju pa ce tako gostovati u show programima Ellen DeGeneres i Davida Lettermana.


Podijeli: Facebook Twiter