Hauser i Šulic: Samo nebo je granica

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Jedan je Puljanin, drugi Dubrovcanin s mariborskom adresom rodenja, a kao dvojac poznatiji su prema nazivu 2Cellos i obradi hita Michaela Jacksona "Smooth Criminal". Video koji su postavili na YouTubeu u nekoliko je mjeseci vidjelo preko pet milijuna ljudi. No još važnije od toga jest da su medu svim tim ljudima bili i Elton John, Ellen DeGeneres, David Letterman i cijela klika glazbene industrije. I dok si rekao keks, eto ih svih na telefonima, tuku se za turneje, gostovanja, ugovore...

Nakon razgovora koji smo vodili u zagrebackom Morris studiju gdje snimaju svoj prvi album obrada hitova nakon potpisivanja za Sony i pripremaju se za mnogobrojne nastupe diljem svijeta koji ce uslijediti, cini se da im je samo nebo granica.

- Kako napreduje snimanje albuma?

- Stjepan: Evo, stalno radimo, po 12 sati na dan, mrtvi smo. Jedva cekam da izademo na sunce.

- Luka: Album bi trebao izaci 19. srpnja, ali bi trebao biti gotov, spreman za mastering, vec krajem sljedeceg mjeseca.

- Koji žanr je u pitanju, kad vec ne smijemo o konkretnim pjesmama?

- Stjepan: Izmiješali smo sve što smo smatrali dobrom glazbom. Znaci pop, rock, evergrini, za svakog ce biti ponešto.

- "Smooth Criminal", pjesma kojom ste stekli popularnost, prilicno je jednostavna u tom smislu. Hocete li ostati na tom tragu ili cete malo zakomplicirati stvari?

- Stjepan: U jednostavnosti je kljuc svega. Zašto nepotrebno komplicirati stvari.

- Kako je došlo do suradnje s Eltonom Johnom?

- Luka: Vidio je video, zvao dekana Kraljevske akademije u Londonu, gdje sam na magisteriju, i pitao broj. Nazvao me onda dekan i rekao mi da ce me nazvati Elton John, da je vidio video i da mu se svida. A on je bivši student pa je stalno u kontaktu s njima i sponzor im je. I onda je nazvao i samo nas je htio pohvaliti i rekao je da ce se javiti ponovo. Stvarno nisam ocekivao da ce se javiti isto popodne i konkretno predložiti termine u šestom i sedmom mjesecu.

- Kako na sve to reagiraju vaši profesori klasicne glazbe?

- Luka: Pa dobro reagiraju, nitko od njih nije znao da cemo snimiti taj video i bilo im je to pomalo šok.

- Stjepan: Ali ovo je najveca promocija cela ikad. Uostalom, uvijek se možemo vratiti klasici nakon ovog ludila. Deset godina punimo stadione, deremo, a onda možemo svirat labude i ostalo.

- Najavljena su vam gostovanja u dva velika šoua - kod Ellen DeGeneres i Davida Lettermana. Kako ce to izgledati?

- Stjepan: Kod DeGeneres smo vec 25. travnja. Tamo cemo dati intervju, možda cemo nešto i odsvirati live, ali svi ovi drugi šouovi doci ce tek nakon što izade CD.

- Ajmo pogled unaprijed - gdje se vidite za 10 godina?

- Stjepan: Na Wembleyju. Kako krcamo 100-200 tisuca ljudi po koncertu. Iza nas je Angus Young na gitari (gitarist AC/DC-ja, op. a.), Flea (basist Red Hot Chili Peppersa, op. a.) je na basu i na bubnju neki ludak, vidjet cemo. (D. MANDIC/Novi list)

CIJELI RAZGOVOR MOŽETE PROCITATI U TISKANOM IZDANJU GLASA ISTRE


Podijeli: Facebook Twiter