Harrison Ford oporavlja se nakon avionske nesreće

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Glumac Harrison Ford u bolnici se dobro oporavlja nakon avionske nesreće u četvrtak kada se mali zrakoplov kojim je upravljao srušio na gof igralište u Los Angelesu.

Fordu, odličnom pilotu, zakazao je motor na zrakoplovu neposredno nakon polijetanja s aerodroma u Santa Monici. Među golferima koji su mu prvi pritrčali u pomoć bila su i dvojica liječnika koji su ga izvukli iz zrakoplova. Po njima, Ford je bio pri svijesti ali je pitao gdje se nalazi. Glumac je zadobio ozljede glave te je podvrgnut operaciji zbog slomljenog gležnja i zdjelice, naveo je izvor blizak obitelji. Ben Ford, njegov sin, kazao je na Twitteru da je njegov otac "natučen ali u redu".

Zrakoplovni stručnjaci odaju počast Fordu što je uspio u tako naseljenom području zrakoplov prizemljiti na mjestu gdje je izbjegao ljude i kuće. Instruktor iz Santa Monice Jeff Martin kazao je za Los Angeles Times da je Ford "učinio najbolju stvar koju je mogao učiniti". Lokalni stanovnici već se godinama bore za zatvaranje aerodroma te tvrde da su u opasnosti od mogućih nesreća. Glumac najpoznatiji po ulozi pustolova Indiane Jonesa i svemirskoga junaka Hana Sola u "Zvjezdanim ratovima" veliki je ljubitelj letenja. Zrakoplov Ryan Aeronautical izgrađen je 1942. i registriran je na kompaniju MG Aviation Inc. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter