Harmonike i dobro raspoloženje

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Više od 60 izvodaca nastupilo je na 9. smotri harmonikaša "Zasvirimo u Barbanu" i svojim izvedbama poznatih zabavnih i narodnih pjesama i plesova zagrijalo publiku.

Osim nekolicine debitanata, na smotri u subotu nastupili su vec dobro poznati sviraci i zabavljaci. Tako su Tone Vitasovic Livi i Slavko Celija zabavili prisutne izvedbom jedne od svojih cudnovatih meksikanskih pjesama, dok je Renato Špada izašao na scenu s flasterom na ustima, ali je uspio publiku nasmijati s nekoliko viceva.

Odlicno je bila prihvacena i izvedba Branka Narancica, koji je s puno duše odsvirao sevdalinku. Ove su godine u 45 tocaka nastupili sviraci iz cijele Istre, dok su iz Slovenije, tocnije iz Sežane, još jednom stigli Slavko Vitez i njegov sin Andrej.

Poput njih, zadnje tri godine u Barban redovito dolaze brat i sestra iz Poreca, Mateo i Romina Legovic, koji su ujedno medu najmladim sudionicima smotre. Najstariji sudionik smotre bio je Anton Križanac (83) koji je na harmonici zasvirao jedan lijepi valcer.

Ova je smotra otvorena jednominutnim zajednickim nastupom svih harmonikaša, koji su na taj nacin odali pocast legendama ne samo barbanske smotre koje su nas, na žalost, napustile: ?eniu Zubanu iz Kožljani, te Silvanu Funcicu i Zlatku Krajcaru Minji iz Pule.


Podijeli: Facebook Twiter