Harmonikaši razveselili publiku na Forumu

(Z. A.)
(Z. A.)

Besmisleno je posebno naglašavati ulogu dirigenta u orkestru, no odličan sinoćnji nastup Harmonikaškog orkestra OKUD-a Istra "Stanko Mihovilić" pred mnoštvom ljudi na pulskom Forumu umnogome je zasluga posebno raspoložene dirigentice prof. Tatjane Lajić, njene energije, strasti, ritma, ali i osjećaja da u publici uoči i izvede nasred scene djevojčicu koja je cijeli koncert zaneseno i slobodno plesala uz oduševljenje svih prisutnih. Pritom nije bila jedina u publici koja se prepustila čarima plesa.

Osim dirigentice i harmonikaša svih generacija, zahvalan je za opuštanje bio i repertoar, od Gallianovog "Tanga pour Claude", Bernstainovog "The magnificent seven" i Tamarinovog "Cuban dancea", dok su atmosferu prije toga uspješno podizali Gotzova "Rhapsodia Andalusia", Derbenkova "Ruska minijatura", Millerov "Story".

Prije nastupa harmonikaškog orkestra, mladi bendovi OKUD-a "Istra" izveli su pjesme "Tvoju ljubav" The Bastardza, "Teške boje" Majki i "Lily was here" D. Stewarta.

Ovaj harmonikaški koncert održan je u sklopu 19. međunarodne ljetne škole harmonike, a posljednji koncert na programu je sutra u 21 sat u crkvi sv. Franje, kada će svoj rad prezentirati polaznici međunarodne ljetne škole. (Z. ANGELESKI)


Podijeli: Facebook Twiter