"Harmology" u podzemlju Rojca

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Pulski rockeri TutanKhamon Space Machine promovirat ce veceras svoj drugi album nazvan "Harmology" u podzemlju Rojca u 22 sata. Album objavljuju u vlastitoj nakladi, a kao prvi singl odabrali su "Grand Tale of Epic Adventure", za koji još nema spota ali se može preslušati na YouTubeu.

Osim te pjesme, na albumu je još 11 stvari koje su u ožujku prošle godine snimili u studiju Partyzan uz pomoc Marka Bolkovica s kojim potpisuju produkciju dok je miks i mastering napravio Perica Šuran. Omot je dizajnirao Vjeran Juhas koji u bendu svira bas i pjeva, dok mu brat Vibor pjeva i svira gitaru.

Clanovi su još bubnjar i pjevac Korado Kramar, gitarist i pjevac Saša Cabaravdic te trubac Loris Quargnal. Dio novih pjesama vec su predstavili, izmedu ostalog, na prošlogodišnjim nastupima na KUFer festivalu i Pula Film Festivalu, a veceras ce izvesti sve pjesme s "Harmologyja" plus stare stvari "da ljudi ne odu svi razocarani", kako nam kaže Vibor Juhas.

Album ce moci kupiti i na vecerašnjem koncertu te nakon toga nabaviti putem linka, e-mail adrese na službenoj stranici www.tutankhamonspacemachine.com. Cinjenicu da su ga objavili u vlastitoj nakladi Juhas objašnjava time da se nisu ohrabrili ponuditi izdavacima materijal.

"Nismo još sami sebe uvjerili da smo dovoljno dobri, ali možda cemo ovaj album ponuditi nekom izdavacu", kaže on, no ako ostatak materijala zvuci kao prvi singl, možemo reci da su definitivno spremni.

Album stilski opisuje kao "miš-maš", isto kao i prvi album, s tim da su se ipak malo više trudili biti stilski povezani no na kraju je to otišlo, kako kaže, "na sve strane". "Ne možemo se kontrolirati", u šali nam objašnjava Juhas. Ljeti namjeravaju snimiti spot za jednu pjesmu premda najvjerojatnije ne baš za ovaj prvi singl.

Gošce na albumu u pjesmama "New world" i "Sunrise" su grupa The Barbanettes koju cine Maja Griparic, Adriana Grgorinic i Katja Mohorovic. One ce gostovati i na koncertu s time da ce umjesto Maje Griparic uskociti Rea Korani iz Gedora, a na dvije pjesme kao bubnjar ce se pojaviti i Nadan Isanovic iz grupe Popeye.

Prvi album grupe objavljen je 2010. i nazvali su ga "Electric Mallaria" te su se s njega izdvojili koncertni aduti "Hey Poe", "Sail Away" i "Sentimental love pop song". "Electric Mallaria" osim u fizickom izdanju ponuden je za besplatno preuzimanje u digitalnom obliku na službenoj web-stranici benda.

Nakon vecerašnjeg koncerta slijedi pauza do kraja ljeta kada ce opet krenuti sa svirkama. (M. RADIC)


Podijeli: Facebook Twiter