Harley-Davidsoni okupirali Portaratu

Harley-Davidsoni na Portarati (D. MEMEDOVIĆ)
Harley-Davidsoni na Portarati (D. MEMEDOVIĆ)

Četrdesetak motocikala marke Harley-Davidson zaposjelo jedanas Portaratu, a povod njihovom dolasku je trodnevni Harley-Davidson Party koji se u organizaciji moto kluba Twin Horn iz Pule organizira već četvrtu godinu. Osim što su se svojim metalnim ljubimcima na trgu kod Zlatnih vrata pokazali vlasnici Harley-Davidsona iz Hrvatske, bilo je i gostiju izvan granica Lijepe naše pa su neki su došli iz Švedske, Engleske, Njemačke, Austrije i Slovenije.

Predsjednik Twin Horn MC-ja Edi Ljubić kaže nam kako su kiša u Sloveniji i Poreču i ružno vrijeme u okolici spriječili da se okupi veći broj bajkera i ljubitelja ovog legendarnog američkog motocikla pa je 50 bajkera otkazalo dolazak, no oblaci su se ipak razišli pa kiša nije stvarala probleme.

- Odlučili smo se na Harley-Davidsone iz razloga što ih imamo puno u klubu i što je to najpoznatija marka motocikla na svijetu vezana uz bajkere, a uz to nam u organizaciji pomaže i Harley-Davison Zagreb kao ovlašteni zastupnik Harley-Davidsona za Hrvatsku, priča nam Ljubić. Inače, jedan novi Harley-Davidson košta od 15 do 35 tisuća eura, objašnjava nam Ljubić, no naravno ima ih i puno skupljih.

Kao i svake godine i ove su se bajkeri iz Twin Horn MC-ja ujedinili s udrugom Probudi se čiji su volonteri podijelili blizu 400 porcija graha s kobasicom, što Twin Horn MC sponzorira uz pomoć Rock Caffea koji to skuha. Proteklih godina skupili su i nekoliko tisuća kuna za kupnju namirnica socijalno ugroženim obiteljima, što namjeravaju i ove godine.

Na Portarati su u sklopu humanitarne akcije nastupile i plesne grupe AB Original, Cool Steps i Sense Dance. Nakon Pule, bajkeri su se uputili do rive u Fažani, a navečer se u sjedištu Twin Horna u Šijani, iznad Puta za groblje, izabire najljepša prerada Harley-Davidsona nakon čega je na programu koncert grupe Whiskey Train. (M. RADIĆ; snimio D. MEMEDOVIĆ) 


Podijeli: Facebook Twiter