Harali po Umagu i Porecu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Umaška je policija provela kriminalisticko istraživanje nad trojicom 18-godišnjaka s podrucja Tar - Vabrige zbog sumnje da su pocinili više provala na podrucju Umaga i Poreca. Istraživanjem je utvrdeno da su dvojica od tih mladica u razdoblju od 15. studenog do 25. prosinca pocinili pet teških krada i jednu kradu, a da je treci mladic pocinio cetiri teške krade.

Tri teške krade 18-godišnjaci su pocinili zajedno na podrucju naselja Sv. Pelegrin tijekom proteklog vikenda, kada su nasilno otvorili vrata na vikend kucama dvojice slovenskih državljana, i jednog zasad nepoznatog vlasnika. U dva slucaja nisu otudili ništa, dok su u jednoj provali otudili televizor marke LG koji je tijekom kriminalistickog istraživanja pronaden u kuci jednog od provalnika.

Dvojica 18-godišnjaka zajedno su pocinili još dvije teške krade na podrucju naselja Sv. Pelegrin i jednu kradu u mjestu Kukci. Iz jedne vikendice ukrali su televizor Toshiba, koji je pak pronaden u kuci drugog mladica. Dvojac je i u Kukcima otudio televizor marke Vivax, u vlasništvu 60-godišnjaka, kojeg su potom prodali muškarcu s podrucja Pazina.

Treci mladic je, uz vec tri teške krade, pocinio još jednu, i to na poreckom podrucju sredinom prosinca. Tada je razbio staklo na vratima ugostiteljskog objekta u turistickom naselju u Porecu te je iz unutrašnjosti ukrao tridesetak boca alkoholnih pica, oštetivši 58-godišnjeg vlasnika za više tisuca kuna.

Trojac je u srijedu predan pritvorskom nadzorniku PU istarske. (S. P.)


Podijeli: Facebook Twiter