Haračili po Premanturi i Vodnjanu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Trojica Medulinaca u dobi od 20, 22, 28 godina te 20-godišnji Puljanin uhićeni su zbog dviju provalnih krađa u Premanturi. Sva su četvorica u petak u poslijepodnevnim satima privedena u pulski pritvor.

Policija je kriminalističkim istraživanjem utvrdila da su prošlog tjedna u noći s ponedjeljka na utorak provalili u garažu u Premanturi, iz koje su ukrali kopačicu i dvije kosilice. Vlasnik, 76-godišnjak s područja Medulina, oštećen je za više tisuća kuna. Provalivši u vikendicu, također u Premanturi, u razdoblju od 19. do 22. siječnja, ukrali su alkoholna pića, ručnu svjetiljku, trimer, agregat i razni alat, oštetivši 69-godišnjeg Puljanina za više tisuća kuna.

Sva su četvorica počinitelja otprije poznata policiji.

Tri Vodnjanca, 42-godišnjak, 35-godišnjak i 34-godišnjak odvedeni su u pritvorsku jedinicu zbog sumnje da su u Vodnjanu počinili četiri kaznena djela teške krađe. U jednom slučaju radi se o pokušaju. Tridesetpetogodišnjaka se tereti i za posjedovanje šest tableta normabela za koje nije imao liječničku potvrdu.

Policija je u petak oko 1.30 sati zatekla trojku u pokušaju provale u kiosk u Trgovačkoj ulici u Vodnjanu, pa su sva trojica muškaraca uhićena i odvedena u postaju na obadu. Tijekom istraživanja policija je utvrdila da su svi zajedno u noći s 15. na 16. siječnja provalili u kiosk u Istarskoj ulici u Vodnjanu, odakle su ukrali razne cigarete, kave i slatkiša. Sljedeću su noć provalili u konobu na Trgu Statuta u Vodnjanu odakle su ukrali razni alati, kobasice, pršute i ostale prehrambene proizvode.

Za treću provalu, počinjenu proteklog ponedjeljka, policija sumnjiči 42-godišnjaka i 34-godišnjaka. Dvojac je provalio u kiosk na Narodnom trgu odakle je ukrao više cigareta, upaljača, CD-a i ručnih satova. Materijalna šteta koju su počinili nije specificirana.

Trojka je otprije poznata policiji. (M. SARDELIN)

 

 


Podijeli: Facebook Twiter