Happy Mondays ponovo zajedno

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Clanovi britanskoga benda Happy Mondays objavili su u ponedjeljak da ce se u svibnju ponovno okupiti, potvrdila je njihova prateca pjevacica Rowetta Satchell.

Tako ce Happy Mondays slijediti primjer drugih manchesterskih rokera, The Stone Rosesa, koji su se opet okupili u listopadu. Autore hitova poput Step On i Kinky Afro tijesno povezuju s rave kulturom kraja osamdesetih i pocetka devedesetih.

Raspali su se prije gotovo dvadeset godina, a vracali su se nekoliko puta u raznim postavama. No kad se 2012. ponovno okupe, ucinit ce to prvi put od s originalnom postavom.

"Želimo ostvariti zbilja dobar nastup", rekla je prateca vokalistica Satchell za BBC Radio Manchester. Svih sedmero clanova benda s pocetka devedesetih sastalo se prošli tjedan da vide mogu li biti zajedno u istoj prostoriji, rekla je, a poznato je da su u prošlosti s time imali problema.

"Zakljucili smo da ce samo originalna postava biti posebna i funkcionirati. Svi smo uzbudeni. Ti su decki moja obitelj, nedostajali su mi... I sigurna sam da su i jedan drugomu nedostajali", rekla je.

Osim Satchell, sedmeroclana originalna postava Happy Mondaysa sastoji se od frontmena Shauna Rydera i njegova brata basista Paula, te bubnjara Garyja Whelana, plesaca Marka Berryja Beza, gitarista Markyja Daya i klavijaturista Paula Davisa.


Podijeli: Facebook Twiter