Happy birthday, Mr. Roni

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Na blagdan Velike Gospe, na Crvenom otoku nadomak Rovinja održan je deseti po redu, jubilarni koncert "Ronald Braus i gosti". Rijec je o koncertu koji je prerastao u društveno-kulturni dogadaj i za koji se danima unaprijed traži karta više, a potom i dugo razgovara o videnom i doživljenom.



Ove je godine happening na Crvenom otoku nadmašio sve dosadašnje. Uz vatromet iznenadenja koji je organiziran s broda more je zasvijetlilo sjajnim iskrama, a tocka na "i" bila je rodendanska torta s Mijom Elegovic alias Marilyn Monroe u ulozi domacice, koja je po uzoru na slavnu glumicu otpjevala "Happy birthday, Mr. Roni, Turisticka zajednica i Maistra".



Inace, sam koncert na Crvenom otoku uz poznate izvodace obilovao je i brojnim gostima VIP-ovcima. Našlo se tu režisera, novinara, glumaca, baletana, lijecnika, znanstvenika i slikara, poznatih i manje poznatih starosjedilaca i njihovih gostiju. Svi oni dali su doprinos i podršku koncertu, ali i organizatorima, Turistickoj zajednici Rovinj i hotelijersko-ugostiteljskoj kuci Maistra, koji se trude - a u tome i uspijevaju - da blagdan Vele Gospe postane jedan od najvažnijih dogadaja na kalendaru ljetnih zbivanja u Rovinju.



Koncert je poceo pjesmom "Moja mala djevojcica", koju su u duetu otpjevali domacin veceri, bariton Ronald Braus i mladahna Nikka Brajkovic. Kroz vremeplov dosadašnjih koncerata, uz viceve i šaljive dosjetke, publiku su vodili Vojo Šiljak i Mia Elegovic, dok je trio Vanje Liska bio zadužen za glazbu u izvedbi pjevaca zlatne generacije - Anice Zubovic, koja je ujedno proslavila i 60. obljetnicu umjetnickog rada, Višnje Korbar, koja je zablistala na svom prvom festivalu "Opatija 62", i dakako najpoznatijeg morskog vuka - Mirka Cetinskog.



Od mladih snaga nastupila je Antonija Šola, predstavljen je glumacki i bracni par Marija Omaljev i Miraj Grbic, dok je mladi i talentirani Matteo Tromba, za izvedbu "Carusa", nagraden velikim pljeskom. Uz šlagere iz 70-ih nije nedostajalo ni operetnih arija i dueta, za koje su bile zadužene istaknute operne dive - sopranistica Lidija Horvat Dunjko i mezzosopranistica Blanka Tkalcic, uz klavirsku pratnju Vesne Ivanovic Ocvirk.



Publika je, takoder, imala prigode poslušati i recital istaknute beogradske glumice Vesne Cipcic, koju je glazbom i ritmom pratio Zoran Tairovic. Glazbenik Bruno Krajcar, takoder gost iznenadenja, interpretirao je svoje kompozicije i publiku podsjetio na ljepotu istarske ljestvice, a poseban je aplauz zaslužio skladatelj i glazbenik Ljubo Kuntaric, autor evergreena "Ta tvoja ruka mala" i "Autobus Calypso", koji je naglasio da je Rovinj grad u koji se svakim novim dolaskom iznova zaljubljuje.



Treba istaknuti i da je ovogodišnji koncert bio posvecen nedavno preminuloj Nuši Marovic, prvom hrvatskom top modelu. Rovinjski gradonacelnik Giovanni Sponza je Brausa, kao spiritusa movensa ovoga glazbeno-dramskog dogadaja, nagradio zahvalnicom.


Podijeli: Facebook Twiter