Hanžekovićev memorijal: Dolazi i Tomas Majewski

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Na međunarodnom atletskom mitingu "IAAF World Challenge Zagreb", 62. Memorijalu Borisa Hanžekovića, koji će se održati 4. rujna na stadionu Mladosti uz Savu, nastupit će još dva velika imena svjetske atletike, bacač kugle Poljak Tomasz Majewski i američki trkač Ryan Bailey, priopćeno je danas iz Hrvatskoga atletskog saveza.

Majewski je jedan od tri bacača kugle koji su uspjeli obraniti naslov olimpijskog prvaka, a u Londonu je osim njega zlato iz Pekinga obranio još samo Usain Bolt. U Londonu je do zlata došao hicem od 21,89 m.

Ryan Bailey je u Londonu ostao bez medalje, do cilja je stigao kao peti. No, s istrčanih 9.88 u finalu je pokazao da na Olimpijske igre nije zalutao. No, medalju, i to srebrnu, osvojio je u štafeti 4×100 m.

Dan ranije svoje je udjelovanje na Hanžeku potvrdila i osvajačica zlatne medalje u bacanju diska, hrvatska rekorderka Sandra Perković.

Direktorica mitinga Ivana Brkljačić je izjavila da će se, s obzirom na to da menadžer mitinga još uvijek pregovara s atletičarima o nastupu u Zagrebu, startne liste svakodnevno popunjavati sa po dva do tri jaka imena.

Na zagrebačkom mitingu ove godine održat će se natjecanja u 16 disciplina. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter