Hannes Swoboda: Budite protiv diskriminacije!

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Rasprava o referendumu o ustavnom definiranju braka zadobila je i relevantan europski ton. Oglasio se šef zastupničkog kluba europskih socijalista Hannes Swoboda.

- Nakon manje od šest mjeseci članstva u Europskoj uniji hrvatski će narod ovoga tjedna birati želi li prigrliti napredak i jednakost ili se želi prikloniti diskriminacijskoj, nazadnjačkoj politici, poručio je Swoboda, a objavljeno je na mrežnim stranicama europskih socijalista.

Swoboda je izjavio da nema razloga za ustavni amandman o braku osim kako bi se u budućnosti otežalo prihvaćanje zakona naklonjenog LGBT populaciji. Swoboda se nada da će Hrvati iskazati svoju inkluzivnu i tolerantnu narav i glasati protiv "beskorisnog ograničenja".

Osim europskih političara po pitanju referenduma u srijedu su bili aktivni i nacionalni političari. Članovi Vlade, ovom zgodom predstavljeni kao članovi Kukuriku koalicije, u kratkom su se spotu objavljenom na YouTubeu izjasnili da će na referendumu glasati protiv.

To je prvi spot u kojem se pojavljuju potpredsjednik Vlade Ranko Ostojić i ministri Željko Jovanović, Mirando Mrsić, Tihomir Jakovina, Mihael Zmajlović i Anka Mrak Taritaš, a očekuju se spotovi i ostalim članovima Vlade. Poruka spota je "glasat ću za ljubav i za Hrvatsku bez podjela, glasat ću protiv".

U današnje vrijeme nije nevažna napomena da za video nisu utrošena nikakva financijska sredstva. (T. PONOŠ/Novi list)

CIJELI TEKST PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU.


Podijeli: Facebook Twiter