Hanfa ispituje navode o Kutli

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Hrvatska agencija za nadzor financijskih usluga (Hanfa) provjerit ce tko je pravi vlasnik tvrtke Pluris, pravnog sljednika varaždinske Fime, nakon što je Vecernji list objavio ugovor iz kojeg proizlazi da je poznati tajkun Miroslav Kutle tajni suvlasnik tog poduzeca, a shodno tome i 10,64 posto dionica Podravke na Malti.

Kako nam je potvrdeno u Hanfi, nadzor nad Plurisom, odnosno Fima grupom, ionako je vec otvoren, i to u sklopu istrage afere "Spice". Nije tajna da je Hanfa vec pružila Državnom odvjetništvu strucnu pomoc u raspletanju složenih poslovnih odnosa Fime i Podravke te utvrdivanju konacne štete. U postupku nadzora otvorenog u vezi tih dubioza i nezakonitosti Hanfa ce pribaviti i objavljene ugovore te utvrditi stvarne vlasnicke odnose.

Vecernjak tvrdi da su Dubravko Žganec i Miroslav Kutle dogovorili uvjete pod kojima ce jedan drugom prodati dionice, a Kutle tim ugovorom priznaje i vlasništvo nad tvrtkama Febas Establishment iz Lihtenštajna i Eptimas AG iz Švicarske, koje su pak vlasnici po 20 posto dionica Fime. K tome se napominje i da Milan Horvat osobno, u sklopu svog 30-postotnog udjela u Fimi, drži i petpostotni Kutlin ulog.

Kutlin odvjetnik Rajko Mlinaric, koji je bio u Nadzornom odboru Fime do pocetka istrage afere "Spice", to je, medutim, javno demantirao, navodeci da je vlasnik poduzeca iz Švicarske i Lihtenštajna jedan hrvatski iseljenik koji želi ostati anoniman.


Podijeli: Facebook Twiter