Handel za pocetak 6. BaRoMusa

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Rovinjski Festival barokne glazbe BaRoMus Europskog centra za kulturu sinoc je na pozornici crkve franjevackog samostana svecano zakoracio u svoje šesto izdanje. Voden krilaticom "Barok… jucer, danas, sutra", u goste je pozvao Hrvatski barokni ansambl (Laura Vadjon, barokna violina i umjetnicko vodstvo; Ana Benic, flauta; Berislav Puškaric, bas i Krešimir Has, cembalo).

Prepuni auditorij crkve sv. Franje docekao je program naslovljen "Handel at Home: komorne skladbe velikog Handela".

Hrvatski barokni ansambl je iz opusa G. F. Handela inteligentno i pažljivo izdvojio stranice posvecene vokalno- instrumentalnim i instrumentalnim oblicima iz njegovih albuma sonata i arija.

Posebno dojmljiv u budenju Handelovih spretnih, blistavih i raskošnih melodija bio je Berislav Puškaric s toplim, uvjerljivim i savršeno impostiranim basom. Njegovu izvedbu arija "O ruddier than the cherry" i "Cease to beauty to be suing" iz "Acis and Galatea" te "Da balza in balza" i "Spande ancor a mio dispetto" iz istoimene kantate publika je ispratila zasluženo glasnim aplauzom.

Unatoc cinjenici da Hrvatski barokni ansambl do publike dopire tretmanom koji ne jamci uvijek zadovoljavajucim intenzitetom, sugestijom i uvjerenjem, ovim su rovinjskim nastupom iznenadili posjetitelje. Rezultat je to lakoce interpretacije, decentnog razumijevanja Handela i prepoznatljivog nadahnuca.


Podijeli: Facebook Twiter